Alles voor The Gram: Meest geïnstagramde Nederlandse stranden

Scheveningen is veruit het meest geïnstagramde strand in Nederland

Inhoudsopgave

Na een koud voorjaar schiet het kwik omhoog en willen we niets liever dan het strand aan onze voeten, én op onze Instagram feed. Deze stranden in Nederland zijn #goals. 

Scheveningen is veruit het meest geïnstagramde strand in Nederland. Aan de hand van het aantal posts met de hastags van de stranden stelde Holidayguru een top 10 samen met meest geïnstagramde stranden van Nederland. Hieruit rolt een verrassend lijstje met fotogenieke stranden in Nederland. Leuk voor een dagje, maar jouw vakantie vier je natuurlijk liever op een buitenlands strand.

1. Scheveningen

Het Haagse strand is met ruim 130 duizend hashtags met stipt het meest geïnstagramde strand van Nederland. De populaire badplaats is daarnaast Nederlands’ beste combinatie voor een dagje stad en strand. De Pier, het reuzenrad en de gezellige strandpaviljoens maken het plaatje helemaal compleet.

2. Zandvoort aan Zee

Het negen kilometer lange zandstrand van Zandvoort is gevuld met 37 strandpaviljoens. Cocktails bij een hippe strandtent, een visje bij de kraam of gezellig een bakkie koffie; in Zandvoort is altijd wel wat lekkers te scoren. Daarnaast is Zandvoort goed te bereiken, met het openbaar vervoer sta je vanuit Amsterdam binnen een half uurtje op het strand.

3. Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en het strand telt de meeste hashtags van de provincie. De paalhoofden, strandhuisjes en vissers zijn ingrediënten voor een perfect Instagram-plaatje. Daarbovenop heeft Domburg in de zomer de meeste zonuren van Nederland.

Renesse

4. Renesse

We blijven in Zeeland voor misschien wel het sportiefste strand uit dit lijstje. Vanuit Renesse ligt De Brouwersdam om de hoek. Dit is het walhalla voor watersporters en tevens de thuishaven voor het jaarlijkse festival Concert at Sea. Lokale terrassen en paviljoens in Renesse zorgen voor een hapje en drankje en geweldig uitzicht op zee.

5. Noordwijk aan Zee

Tussen de hashtags van Noordwijk komen veel instagrammable strandpaviljoens tevoorschijn. Eén van deze strandtenten, Tulum, eindigde zelfs op de tweede plek van best beoordeelde Nederlandse strandtenten in de strandtentenindex van 2020. Tulum in Noordwijk heeft namelijk de“snelste service van het strand”, als we de reviews mogen geloven.

Kies je voor Zoutelande of Vlissingen?

6. Zoutelande

“Dus we gaan maar naar je ouders in Zoutelande…”, wie zingt het niet mee met Bløf? Misschien heeft de Zeeuwse band iets te maken met de populariteit van de hashtag. Pluspunt: het strand van Zoutelande ligt op het zuiden, hierdoor zit je bijna altijd uit de wind. Een wandeling door de duinen neemt je mee naar Vlissingen of Domburg en biedt een prachtig uitzicht.

7. Hoek van Holland

Bind de veters vast en maak een stevige hike door het prachtige duinlandschap van Hoek van Holland. Pas dan ontdek je dat er achter het mooie zandstrand een paradijs met duinflora ligt: de van Dixhoorndriehoek. Of je nou komt voor een strandwandeling, een middagje watersporten of om te relaxen, de drie stranden van Hoek van Holland hebben voor ieder wat wils.

Texel

8. Texel

De Waddeneilanden mogen zeker niet ontbreken op dit lijstje. Met bijna tienduizend tags is Paal 17 misschien wel de meest bekende paal op Instagram. Op het eiland vind je 30 kilometer aan hagelwitte zandstranden die zich in elk seizoen perfect lenen voor een toffe strandactiviteit. Ook vind je tussen de hashtags van het Texelse strand zeehondjes! #goals

9. Katwijk aan Zee

Het strand van Katwijk is in 2020 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot schoonste strand van Zuid-Holland. Vanuit de levendige jachthaven zijn de mogelijkheden voor een dagje watersport eindeloos. Surf, SUP, mountainbike of yoga in de frisse zeelucht.

10. Vlissingen 

Met stranden van gemiddeld 70 meter breed is er in Vlissingen genoeg plek voor iedereen om zijn handdoekje uit te leggen. Bovendien zorgen de grote zeeschepen die dicht langs de kust varen voor een uniek plaatje. Ontdek de terrasjes op de boulevard en kijk onder het genot van een hapje en een drankje uit over de Westerschelde. 

Vlissingen
Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten