Altijd wat te doen in het hippe Tel Aviv

Altijd wat te doen in het hippe Tel Aviv

Inhoudsopgave

Tel Aviv werd door Lonely Planet al vermeld in de Top 10 ‘Action-Packed Cities’, oftewel steden waar van alles te doen is. En dat maakt Tel Aviv een bezoekje waard. Energiek, inspirerend of vooral ontspannen: jij bepaalt hoe jouw vakantie er in deze bruisende stad uitziet.

Dankzij het mooie weer, kun je in Tel Aviv het hele jaar genieten van de goudgele stranden. Struin over de kleurrijke markten en ontdek het allernieuwste op het gebied van cultuur, entertainment, het nachtleven en de culinaire wereld.

Tijdens een wandeling door de straten van Tel Aviv kom je bijzondere gebouwen in Bauhaus-stijl tegen. Ervaar de ‘non-stop’ sfeer van de stad in, die het tot een van de meest trendy bestemmingen ter wereld maakt.

Strandleven
Rondhangen op het strand is een prima manier om je tijd door te brengen in de stad. Tel Aviv kent zestien stranden met elk een eigen stijl: van casual tot chic en alles wat daar tussenin zit. Overdag of ’s nachts, ook op het strand is altijd wat te doen.

Zien en gezien worden
In Tel Aviv is het elke avond feest. De stad zoemt voortdurend van de trendy hotspots. Langs de stranden van HaYarkon, Dizengoff, King George en Ibn Gabirol vind je veel hippe bars en cafés die tot in de vroege uurtjes geopend zijn. Wie wil zien en worden gezien, gaat naar Rothschild Avenue. Voor een meer relaxte sfeer moet je in de Florentijnse buurt zijn. Ga je liever los in de club? Wees dan op Carlebach Street en de TA haven, waar je de meest epische clubs en feestjes vindt.

Marktjes
Een rondleiding door de markten in Tel Aviv is waarschijnlijk een van de beste manieren om zich onder te dompelen in de stad. Mis vooral de beroemde Carmel-openluchtmarkt niet. De vlooienmarkt van Jaffa is een van de oudste bazaars in de regio en de kunst- en ambachtenmarkt van Nahalat Binyamin.

Levendige culinaire scène
Ben je een fijnproever? Food is ‘booming’ in Tel Aviv. Met ongeveer 4500 eetgelegenheden is de stad een compleet foodie-mekka. Veel van de restaurants zijn in handen van briljante, wereldwijd befaamde chef-koks die zijn getraind en hebben gewerkt in een aantal van de beste restaurants ter wereld.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten