Eindelijk! Amerika opent haar grenzen voor Europeanen

Amerika

Inhoudsopgave

Amerika heeft aangekondigd dat met ingang van november volledig gevaccineerde reizigers weer welkom zijn. Reizigers moeten een vaccinatiebewijs kunnen tonen voordat ze aan boord gaan van vliegtuigen die naar de VS gaan.

Inreisverbod

Het Amerikaanse verbod op niet-essentiële reizen is sinds begin 2020 van kracht. Het begon voor reizigers uit China, maar al snel volgde het inreisverbod voor reizigers uit landen als Iran, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Brazilië, Zuid-Afrika India en Europa.

Reisadvies Amerika

Ambassadeur van de Europese Unie in de VS, Stavros Lambrinidis, zinspeelde eerder maandag op het besluit en tweette: “Samen met mijn collega’s in de EU-lidstaten hebben we ijverig gewerkt om het reisverbod voor Europeanen op te heffen. Ik hoop dat er snel een positieve mededeling komt.” De kleurcode van het reisadvies voor Amerika van het ministerie van Buitenlandse Zaken is op dit moment nog oranje.

Amerika

Grenzen

Amerika is een van de landen die het langzaamst zijn reisbeperkingen heeft opgeheven. Terwijl Canada begin augustus zijn landgrenzen heropende voor Amerikaanse reizigers, kondigden Amerika later die maand aan dat de landgrenzen gesloten zouden blijven voor toeristen. En zelfs toen Europese landen de reisbeperkingen voor Amerikaanse reizigers in de vroege zomermaanden versoepelden, hield het reisverbod van Amerika stand.

Reisbeperkingen

Medio juli, toen Amerika onder toenemende druk stond van Europese hoofdsteden en leiders van de reisindustrie om het reisverbod op te heffen, zei president Joe Biden dat zijn team de reisbeperkingen aan het herzien was en suggereerde dat wijzigingen in de komende dagen zouden worden aangekondigd. Maar toen het aantal COVID-19-gevallen opnieuw begon toe te nemen, draaide de administratie om en kondigde aan dat de reisbeperkingen van kracht zouden blijven.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten