De rust van de Amerikaanse nationale parken in de herfst

De rust van de Amerikaanse nationale parken in de herfst

Inhoudsopgave

Mensenmassa’s worden kleiner en temperaturen dalen. Een kleurenpalet van herfstbladeren blaast over de heuvels en bergketens. Met deze schilderachtige en rustige achtergrond, is de beste tijd aangebroken voor een herfstachtige rondgang langs deze vier nationale parken in de VS.

1. Grand Canyon National Park, Arizona
Avonturiers opgelet! Milde temperaturen langs de Colorado-rivier van september tot november maken de herfst tot een uitstekende tijd voor het verkennen van de diepten van het Grand Canyon National Park. Bezoek de North Rim op het Kaibab-plateau, waar je kunt wandelen over paden die begrensd zijn met goudbladige espbomen. Neem een pauze van de paden en geniet van de cultuur tijdens het Grand Canyon Music Festival, dat de zomer afsluit met klassieke muziekuitvoeringen. De weeklange Celebration of Art volgt snel met de aanwezigheid van lokale artiesten, gevolgd door een tentoonstelling van vier maanden in Kolb Studio.

Grand Canyon National Park, Arizona

2. Acadia National Park, Maine
De schilderachtige wegen zijn een groot aantrekkingspunt van Acadia gedurende de herfst. De 43 kilometer lange Park Loop Road, die langs de ruige kust van Maine slingert, doet niet af aan het natuurlijke landschap en biedt geweldige uitzichten. Van september tot half oktober maken oranje, rode en gele bladeren dit een prachtige rit door de natuur. Ga naar Jordan Pond House voor popovers en thee. Avontuurlijke wandelaars kunnen de ‘ijzeren trappen’ beklimmen op de paden van de Precipice en Jordan Cliffs, die in de late zomer weer opengaan. Deze ‘ladder trails’ sluiten halverwege maart af vanwege de nestelperiode van slechtvalken.

3. Great Smoky Mountains National Park, North Carolina en Tennessee
Hoe kunnen de Great Smokies het best in de herfst worden beschreven? Magisch is het sleutelwoord, vooral na een wandeling langs de Sugarland Mountain Trail. Van het begin van de route dichtbij Clingmans Dome, het hoogste punt in het park, daalt dit 19 kilometer lange pad door drie soorten bos. Afhankelijk van de hoogte en de tijd van het jaar glinsteren de bladeren langs het pad in de tinten van de herfst.

4. Rocky Mountain National Park, Colorado
Als het gaat om memorabele liefdesliedjes, is de roep van de mannetjes eland moeilijk te verslaan. Van september tot half oktober tonen deze 315 kilo wegende dieren hun gewei en laten ze hun paringsroep horen in de weiden van het Rocky Mountain National Park. In het najaar worden espen goudgeel en glinstert de toendra in koperen tinten. Het park is erg druk in deze tijd van het jaar. Parkbeambten kunnen de toegang in specifieke gebieden beperken wanneer dat nodig is. Vermijd drukte door vroeg of laat op de dag of op doordeweekse dagen te gaan.

Met deze handige tool zie je in een oogopslag zien in welk nationaal park de herfstkleuren op hun hoogtepunt zijn.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten