Antarctica telt dubbel zoveel pinguïns als gedacht

Antarctica telt miljoenen meer pinguïns dan gedacht

Inhoudsopgave

Uit een recente studie van een internationaal onderzoeksteam blijken er ruim 3,6 miljoen meer adeliepinguïns te leven op de Zuidpool, dan gedacht. Het geschatte aantal lag voorheen op 2,3 miljoen pinguïns. Het totaalaantal adeliepinguïns op Antarctica wordt nu geschat op 5,9 miljoen, zo meldt nieuwssite LifeScience.

Pinguïns verkeerd geteld
De miscalculatie ligt volgens de onderzoekers bij het feit dat eerdere tellingen gebaseerd zijn op broedpaartjes en pinguïns die zich bevinden rondom de nesten. Dit terwijl de adeliepinguïns zich hier niet ophouden en ook niet elk jaar jongen krijgen. Daarnaast zijn niet-broedende soorten vaak onderweg op zoek naar voedsel en daardoor moeilijker te tellen.

Internationaal onderzoeksteam
Het onderzoeksteam, bestaande uit Australische, Franse en Japanse wetenschappers, analyseerde de vogels door middel van videobeelden. Deze beelden werden geschoten vanuit de lucht via vliegtuigen en door middel van grondcamera’s ter plaatse. Daarnaast werd een aantal van de dieren voorzien van een gps-chip om deze te kunnen volgen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten