Architectuur Marokko: de medina’s worden volledig gerenoveerd

Marokko

Inhoudsopgave

In Marokko is een project gestart om de architectuur en cultuur van het land te behouden.  De steden Marrakesh, Essaouira, Salé, Meknes en Tetouan zullen een uitgebreide make-over krijgen.

Vele reizigers zullen bij de architectuur van Marokko al gauw denken aan de smalle straatjes, badhuizen en markten. Maar door de tijd heen staan sommige delen op instorten en zijn de mozaïeken bedekt met een laag stof. De restauratie zal beginnen in 2022 als vervolg op een eerder project. Eerder zijn de steden Rabat en Fez al aangepakt. Onder andere de bibliotheek van de Kairaouine Universiteit, waarvan gedacht wordt dat het de oudste school van de wereld is, wordt aangepakt. Ook de oude reizigersherbergen worden weer geopend en gebruikt als museum of handwerkateliers.

De Marokkaanse stad Meknes staat op de hotlist van Lonely Planet voor 2019. Het Mausoleum van Moulay Ismail is hier net gerenoveerd en is genoeg reden om deze stad te bezoeken. De stad Essaouira stond op de lijst van 2018. Wil je meer weten over de architectuur van Marokko? Kijk dan hier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten