Bestemming in beeld: Avontuurlijk Cyprus

Cyprus

Inhoudsopgave

Cyprus is een all-year-round-bestemming met zelfs wintersportfaciliteiten in het Troodosgebergte. Door de aangename temperaturen, het kwik daalt in de wintermaanden niet onder de 16 graden, is Cyprus het hele jaar een aangename bestemming met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het veelzijdige eiland kent veel opties voor iedereen. Er zijn op Cyprus veel wandel- en fietsroutes, golfmogelijkheden en wateractiviteiten en dat op slechts vier uur vliegen vanaf Schiphol. Kortom een paradijs voor de avontuurlijke reiziger!

Avontuurlijk Cyprus.

Huur een auto

De toeristische trekpleisters van Cyprus zijn over het algemeen de grotere steden van het land, zoals bijvoorbeeld Larnaca, Nicosia en Limassol. Daarentegen zijn er talloze kleine(re) steden en dorpen te ontdekken op dit eiland. De beste manier om de binnenlanden, en dus de rustigere, plekken te verkennen is door het huren van een auto. Er zijn een groot aantal routes uitgezet over het hele eiland. De route die op zo’n 40 kilometer onder Larnaca start brengt de reiziger via de uiterste zuidkust uiteindelijk naar een stadje nabij het uiterst serene Akamas Peninsula Nationale Park. In dit gebied kan er in alle rust worden genoten van de ongerepte Cypriotische natuur. Dit gebied is vooral populair onder de mensen die een alternatief willen voor de toeristische steden.

Cyprus
Wat dacht je van deze accommodatie inclusief autohuur!

De kloof van Avakas

‘Het pad van Aphrodite’ is ook een zeer populaire route op Cyprus. Startend bij de Rots van Aphrodite loopt de route onder andere langs de baden van het schiereiland Akamas en de nabijgelegen liefdesfontein, de Fontana Amarosa. Wanneer men toch aanwezig is op het schiereiland is hier uitstappen een aanrader. De kloof van Avakas is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Er kan in alle rust genoten worden van de gevarieerde flora en fauna van Cyprus. Het overwinnen van deze kloof is een uitdaging, zeker gezien door de temperaturen in de zomer, maar wanneer hij is overwonnen is de beloning groot. Aan het eind van de kloof ligt de beschermde zeeschildpadden broedplaats Lara Beach. Cyprus is een geweldig mooie bestemming.

De kloof van Avakas.

Limassol & Pafos

Limassol is de op een na grootste stad van het land en is een ideale zonbestemming. Met verschillende stranden is er altijd wel ergens te genieten van de zon en verschillende wateractiviteiten. Door de ligging aan de Middellandse Zee is het in de zomer aangenaam in de stad. Het zeebriesje zorgt voor een fijne verkoeling. Als gevolg hiervan zijn de toeristische trekpleisters als het Limassol kasteel of het zoutmeer op het schiereiland Akrotiri gemakkelijk te bezoeken. Het Fassouri Watermania Water Park net buiten de stad is de ideale uitstap voor gezinnen met kinderen. Met een groot aantal glijbanen en waterplezier hebben de kinderen gegarandeerd een leuke dag. In het uiterste zuidwesten van het land ligt het populaire stadje Pafos. Deze drukbezochte en gezellige badplaats bestaat uit twee delen, het boven- en benedendeel. Het toeristische hart van de regio is het benedendeel. In dit gedeelte ligt de haven van de stad dat plaats biedt aan de vele terrassen die vervolgens een geweldig uitzicht geven. In Pafos zijn er ook vele opgravingen te bewonderen. De archeologische ontdekkingen beslaan een oppervlakte van meer dan tien hectaren. Er zijn op dit gebied villa’s met prachtig gerestaureerde mozaïekvloeren waarin figuren uit de Griekse mythologie te zien zijn. Het benedendeel is het kloppende hart, maar het bovendeel is ook zeker de moeite waard.

Cyprus

Wil jij een avontuurlijke vakantie beleven?

Boek nu jouw vakantie naar Cyprus!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten