Azië en haar beste landen om te bezoeken in het jaar 2020

Een rondreis door Azië in het jaar 2020

Inhoudsopgave

Azië. Het continent met verschillende culturen met mooie tempels, enorme rijstvelden en lekker eten. Alle landen in Azië hebben elk iets unieks en daarom een reden om ook vaker naar Azië te reizen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de regenseizoenen die in elk land anders zijn. Daarom een lijstje met in elke maand een land om te bezoeken voor je rondreis in Azië.

1. Thailand

Thailand is in de maand januari een bezoekje waard tijdens je vakantie in Azië. De temperaturen zijn vaak goed en er valt geen regen. Ga langs bij een van de vele tempels of bij een olifantenopvang waar je beschermde olifanten kan wassen.

2. Myanmar

Februari is de beste maand voor Myanmar. De droogste en koelste periode is aangebroken, waardoor je het unieke land kan ontdekken waar je in elke straat een oude traditie kan vinden.

Een prachtig land van Azië, Myanmar
Myanmar | Shutterstock.com

3. Vietnam

Vietnam is wellicht in het noorden wat aan de koudere kant, maar het zuiden is perfect voor een strandvakantie in de maand maart. Ga ook zeker langs in Hoi An, een oude havenstad of langs Ha Long Bay, een prachtige baai die je kan terugvinden op de wereldgoedlijst van UNESCO. Dit is toch wel een van de parels van Azië.

4. Indonesië

In april zijn de rijstvelden van Indonesië prachtig doordat het regenseizoen net voorbij is in sommige delen van het land. Deze hotspot is naast al het ander moois wat dit enorme land te bieden heeft meer dan waard om een reis te maken door onder andere Bali en Lombok.

5. Maleisië

Hoewel je Maleisië het gehele jaar kan bezoeken, is het in de maand mei toch het best om hierheen te gaan. Er bestaat namelijk een kans om naar de oostkust van het land te reizen, wat normaal niet aangeraden wordt. Hier vind je bounty-achtige eilanden en kan je genieten van een tropische vakantie.

6. China

Juni is de maand voor een reis naar China. Hoewel dit land in Azië vaak niet wordt gezien als een vakantieland, heeft China een prachtige natuur. Ga hiken over de Chinese muur of blijf een paar nachten in Guilin om vanuit hier prachtige reisjes te maken.

7. Tibet

Een reis om nooit te vergeten: Tibet. Ga in de maand juli naar dit unieke deel van China om een rondreis te maken. Het is moeilijk om hier binnen te komen, maar eenmaal binnen is alles de moeite waard geweest en kan je ontspannen en genieten.

Bezoek een van de vele tempels in Tibet
Tibet | Shutterstock.com

8. Sri Lanka

Rondom augustus is de meeste regen van de zuidwestmoesson voorbij en is het de perfecte tijd om naar Sri Lanka te reizen. Sri Lanka is eigenlijk het kleine Azië: het heeft alles te bieden wat je in heel Azië kan vinden. Van tempels tot theevelden en stranden en dat allemaal op kleine afstanden.

9. India

India mag niet in het lijstje ontbreken en dit land kan het best bezocht worden in de maand september. Verdiep je in de cultuur en bewonder de Taj Mahal, één van de zeven moderne wereldwonderen.

10. Bhutan

In de herfst heb je een schitterend uitzicht op de witte bergtoppen in Bhutan. De blauwe lucht en het groene landschap steken hier mooi tegen af. Hierdoor is oktober de beste maand om te reizen naar Bhutan. Probeer ook langs het enorme klooster Tashi Cho Dzong te gaan, wat het grootste is van het land met meer dan 2000 monniken.

Taktshang Goemba, het klooster in Bhutan
Bhutan | Shutterstock.com

11. Laos & Cambodja

Voor een langere rondreis kan je in november en december twee landen combineren. Ga eerst naar Laos, om vervolgens af te reizen naar Cambodja. Het landschap is na het regenseizoen vol in de bloei en alles is groener dan ooit. In combinatie met 25 graden is het prima te vertoeven hier.

Opzoek naar een plek waar niet veel toeristen komen? Ga langs bij de alternatieve plekken in Azië. Boek je vliegtickets bij vliegtickets.nl en begin met het plannen van je onvergetelijke vakantie!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten