Azië trekt elk jaar meer toeristen

Azië

Inhoudsopgave

Azië is al jaren een populaire vakantiebestemming en het toerisme blijft nog steeds groeien. Met name Europese reizigers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het toerisme, omdat deze het langst in het werelddeel verblijven. Er zijn zoveel landen in Azië dat het kiezen van een vakantiebestemming een hele opgave is. Elk land heeft haar eigen geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden die je klanten met eigen ogen moet ondervinden om te weten welk land het beste bij hun past. China is een mix van oude dorpen en moderne steden. Indonesië een land met duizenden eilanden en een koloniaal verleden. Maleisië heeft prachtige natuur en Thailand is perfect voor een rondreis. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.    

China

Het land van rijst & thee is het meest bezochte land van Azië. Jaarlijks wordt China bezocht door meer dan 50 miljoen internationale toeristen. Veel toeristen kiezen voor Beijing of Shanghai en bezoeken wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Chinese Muur, de Verboden Stad of het Terracotta leger. Ondanks de omvang van het land zijn de reismogelijkheden uitstekend. Zowel de bus, trein als het vliegtuig zijn geschikte vervoersmiddelen om je in China van A naar B te verplaatsen.

Japan

Japan maakt de laatste jaren een ongekende groei mee op het gebied van toerisme. De afgelopen jaren steeg het aantal internationale aankomsten met bijna 30% naar meer dan 13 miljoen. Japan wordt over het algemeen gezien als een dure bestemming en daarom zijn Nederlanders daarom nog redelijk terughoudend. Toch weten ook Nederlandse toeristen het land steeds meer te vinden. Wereldberoemd is Mount Fuji. De berg is 3776 meter hoog en is de achtergrond van de stad Tokyo. Het is mogelijk om de berg te beklimmen, al zal het in de zomermaanden daar erg druk zijn.

Indonesië

Ook het toerisme in Indonesië is aan het groeien. Jaarlijks bezoeken bijna tien miljoen toeristen Indonesië. Het land bestaat uit de meest verschillende eilanden van Azië waaronder de bekende Sumatra, Java, en Bali. Indonesië is een land van tradities en culturen en kent een Nederlandse achtergrond. In 1945 werd het land onafhankelijk, maar de oudere generatie kan nog steeds een woordje Nederlands. Het is een avontuurlijk land, maar is ook uitermate geschikt voor een rustige zonvakantie. Diep in de jungles van dit eiland leven de orang-oetans. Een geweldig gezicht voor elke natuurliefhebber. Op Java zijn veel boeddhistische gebouwen te vinden waaronder Borobudur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Op het eiland Bali is het heerlijk vertoeven, de gele stranden en het heldere water zorgen voor een ontspannen vakantie.

India

India staat bekend om haar paleizen, tempels en natuur. Het bekendste gebouw is de Taj Mahal, een imposant marmeren mausoleum. Het kleurrijke land is na China het land met het hoogste inwonersaantal van Azië. Zo’n grote mensenmassa kan soms drukke taferelen opleveren in de straten en dan lopen er ook nog eens heilige koeien tussendoor. Naast indrukwekkende steden heeft India prachtige natuur. Zo heeft het land maar liefst 441 wildreservaten, 80 nationale parken en bijna 40 tijgerreservaten. De overheid zorgt ervoor dat de natuur en het wild beschermd wordt. In maart vindt Holi plaats, een tweedaags Hindoestaans festival in het noorden van India. Tijdens dit festival mag iedereen met water en gekleurd poeder naar elkaar gooien. Een erg bekend feest wat inmiddels ook steeds vaker in Europa voorkomt, alleen is dit the real deal. 

Filipijnen

Voor mooie tropische eilanden hoef je zeker niet alleen naar de Caribbean. De Filipijnen hebben namelijk ook parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Deze bestemming is op dit moment nog niet heel populair onder Nederlandse toeristen, maar daar komt langzamerhand verandering in. De Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden verspreid in de Stille Oceaan. De grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao en beslaan samen twee derde van de Filipijnen. Niet alleen de natuur op het land zoals Mount Mayon of de Chocolate Hills zijn prachtig ook de onderwaterwereld mag niet onderschat worden. De Filipijnen is namelijk uitermate geschikt voor een duikvakantie. Onderwater zijn veel koraalriffen, haaien, roggen en ontelbaar veel tropische vissen te zien. 

Singapore

Singapore is verdeeld over verschillende eilanden en ligt tussen Indonesië en Maleisië. Elk jaar kiezen bijna 12 miljoen reizigers voor Singapore als vakantiebestemming. Singapore is een veilig land, mede door de strenge wetten en hoge straffen die het land kent. Wie zich netjes gedraagt kan een heerlijk onbezorgde vakantie hebben. Vroeger was Singapore nog een derdewereldland, inmiddels is het uitgegroeid tot een land met een goede infrastructuur, grote winkelcentra en moderne steden. In Singapore ligt Singapore stad, een stad met hoge wolkenkrabbers en prachtige tuinen. De stad wordt ook wel ‘Garden City’ genoemd. In de stad zijn veel verschillende culturen aanwezig. Deze culturen komen duidelijk naar voren in Chinatown, Little India en Arab Street. Ondanks de grote verschillen gaat de lokale bevolking vredig met elkaar om. Voor je klant de ideale manier om in dezelfde stad kennis te maken met deze verschillende culturen.

Maleisië

Maleisië is wereldwijd enorm populair en wordt elk jaar steeds populairder. Het aantal internationale toeristen heeft bijna het aantal van 30 miljoen bereikt. Maleisië is een gevarieerd land en is daarom geschikt voor elk type toerist. De bekendste stad is Kuala Lumpur en is een van de populaire toeristische bestemmingen van het land. In de stad zijn veel bezienswaardigheden en kunnen reizigers zich uitleven in de grote shoppingmalls. Maleisië is niet een bestemming waar je rustig op je strandbedje gaat liggen, er zijn namelijk heel veel activiteiten te doen. In de jungles kunnen toeristen raften, mountainbiken, ziplinen, klimmen, abseilen, wandelen en nog veel meer. Wie van actieve vakanties houdt is in Maleisië aan het juiste adres.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten