Baden in noedelsoep: het kan in Japan

Baden in noedelsoep: het kan in Japan

Inhoudsopgave

Tegenwoordig zijn minerale warmwaterbronnen en jacuzzi’s heel gewoon. Je vindt ze haast overal, maar in Japan vind je nu wel heel bijzondere spa-ervaringen. Dompel jezelf letterlijk onder in koffie, wijn, groene thee of zelfs noedelsoep – allemaal met het ultieme doel om helemaal te ontspannen.

Het Hakone Kowakien Yunessun Spa and Resort ligt op minder dan anderhalf uur van het centrale treinstation van Tokio en maakt gebruik van de therapeutische en helende eigenschappen van stoffen die je vaker in een waterkoker of mok aantreft. Het enige wat je hoeft te doen, is naar de stad Hakone te reizen, net buiten Tokio.

Volgens de beschrijving die bij elk bad gegeven wordt, is de effectiviteit ervan bewezen. Dus je hebt er wel degelijk wat aan, als we her resort moeten geloven! Let wel, de wijn- en koffiebaden zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het noedelbad is onderdeel van een reeks speciale evenementen dat het resort organiseert. Hieronder vallen ook andere noviteiten, zoals chocolade-, sake- en champagnebaden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 箱根小涌園ユネッサン (@yunessun_hakone) op

Wie zich wat avontuurlijker voelt, kan zich aanmelden voor de bekende vispedicure, waarbij honderden visjes de dode huid van je voeten sabbelen. Natuurlijk biedt het resort ook eenvoudige wellness-opties, waaronder openluchtbaden en privébaden voor individuen en stelletjes. Je kunt er zelfs ontspannen met uitzicht op de vulkanische Hakone-krater en de omliggende bergen, omgeven door meditatieve Japanse tuinen.

Mochten bovenstaande opties niks voor jou zijn, dan kun je het altijd nog proberen op de warmwaterglijbaan of in het grotere zwembad. Er zijn zowel ruimtes waar badkleding niet is toegestaan als ruimtes waar je wel badkleding aan mag (hoewel zichtbare tatoeages in het zwembad niet zijn toegestaan, ongeacht de grootte ervan). Toegang tot badkledingvrije gebied kost 1.900 yen (ongeveer €15), de volledige spa-ervaring kost je 4.100 yen (ongeveer €31).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten