Bekende strand uit The Beach sluit mogelijk

Bekende strand uit The Beach sluit mogelijk

Inhoudsopgave

Het beroemde Maya Bay uit de film The Beach op de Thaise eilandengroep Phi Phi wordt voor een paar maanden mogelijk gesloten voor toerisme. Reden hiervoor is dat het koraal wordt aangetast door de ankers van de vele bootjes die het strand bezoeken.

Het koraal verbleekt hierdoor, wat een voorfase van het afsterven betekent. Om de onderwaterwereld de kans te geven zich te herstellen, willen de autoriteiten een toeristenverbod van drie tot vier maanden instellen.

Het strand van Maya Bay werd wereldberoemd door The Beach met Leonardo Dicaprio, die in 2000 in de bioscopen draaide. Vorig jaar waren er meer dan een miljoen bezoekers op de Phi Phi eilanden. In het hoogseizoen zijn het er 5.000 per dag. Maya Bay ligt op het kleine eiland Phi Phi Leh.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten