Beleef een creatieve zomer in design stad Valencia

design

Inhoudsopgave

Valencia host in 2020 de European Design Awards en strijdt om de titel Design Capital of the World 2022. Een reden voor een blik op de creatieve kant van de stad. Met onder andere foto-exposities in een oude pompenfabriek, vernieuwende horeca in visserswijk Cabanyal en vernuftig borduurwerk op straat. 5 tips voor een creatieve zomer!

Vlieg met Vueling naar Valencia vanaf €104,99!

Traditie meets innovatie in visserswijk Cabanyal

Voor het typische broodje Esmorzaret in de ochtend tot in de avond. Mini-stadsmarkt Mercabañal is de nieuwste gastronomische hotspot die neerstrijkt in kleurrijk Cabanyal, de wijk die een grootse transformatie ondergaat. In de openluchtmarkt eet en drink je bij El Bar, La Freiduria, El Ultramarinos, La Paraeta of Pizza Lab, terwijl je je op 30 meter van het strand bevindt. De verfrissende stijl, die het maritieme verleden eert, sluit aan bij die van La Casa de la mar. Deze dynamische plek in een oude havenloods nabij Playa Patacona is zowel een surfschool, als een surfshop en coole bar om te eten en te drinken.

Valenciaanse Warhols en fotografie in ex-pompenfabriek

Wie in Valencia zon, zee, strand graag verruilt voor een dosis kunst en cultuur, kan zijn hart op halen. Bijvoorbeeld in het museum voor moderne kunst IVAM met de expositie van Equipo Crónica vanaf 20 juni, een collectief van drie Valenciaanse kunstschilders, ook wel de Warhols van Valencia. Combineer het met hedendaagse fotografie in het industriële BombasGens, de voormalige pompenfabriek met fijne tuin en goed restaurant. Tot slot is daar de multimediatentoonstelling Van Gogh Alive met meer dan 3000 levensgrote Van Gogh-beelden die je meenemen in de wereld van de schilder. Vanaf 27 juli t/m 20 oktober in Ateneo Mercantil.

Street art en galeries in Ruzafa en El Carmen

Waar je ook kijkt in het centrum van Valencia, op iedere hoek krijg je street art in het vizier. Ga naar de wijken Carmen en Ruzafa voor veel imposants van het Valenciaanse graffiti-duo Pichiavo en onontdekte kunstenaars. Straatkunst wordt afgewisseld met galeries als Plastic Murs en Sabotage, de laatste is gespecialiseerd in street art van graffiti-artiesten. Om te ontdekken met een wandeling of op de fiets met een stop bij Mercado San Valero in Ruzafa voor een bite tot ’s avonds laat.

Keramiek met karakter en design borduurwerk op straat

Wie geen genoeg krijgt van keramiek, moet in Valencia op zoek naar het werk van Ana Illueca. Deze Valenciaanse maakt de mooiste borden, kopjes en vazen met een Valenciaans karakter. Om te kopen, maar ook zelf te maken met de #StopinTheNameofWork workshops die je creativiteit stimuleren. En wie denkt dat borduurwerk suf is, verandert van mening bij het zien van de ‘kruissteek-installaties’ van Raquel Rodrigo. Haar giga bloemmotieven sieren onder andere de muren bij Plaza Lope de Vega in het stadscentrum.

Zomernachten tussen unieke architectuur

UNESCO-werelderfgoed staat in Valencia fier naast de architectuur van Ciudad de las Artes y Ciencias (CAC). Beleef dit futuristische stukje Valencia bij het fotogenieke L’Umbracle. Deze overdekte palmbomentuin heeft in de zomer bovendien een terras en outdoor restaurant waar je onder de sterrenhemel kunt dansen. Of regel een (tailormade) food tour met Sea Saffron. Zij nemen je namelijk mee achter de schermen bij deze stad in de stad, gevolgd door een luxe 10-gangendiner op grote hoogte met spectaculaire views.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten