De best bereikbare luchthaven in Europa

De best bereikbare luchthavens in Europa

Inhoudsopgave

Praag (PRG) is de best bereikbare luchthaven van Europa, zo blijkt uit onderzoek. Hierbij is gekeken naar luchthavens die het populairste zijn onder Nederlandse reizigers. Berlijn (TXL) heeft de tweede plek veroverd en Venetië (VCE) maakt de top drie compleet.

Het onderzoek is uitgevoerd door reisplatform Omio dat hiervoor meer dan zeventig luchthavens heeft onderzocht. Het onderzoek is gebaseerd op basis van gegevens over de afstand van de luchthaven naar stadscentrum, vervoersmiddel, transfertijd en reiskosten.

Best bereikbaar
Praag (PRG) is als beste bereikbare luchthaven bekroond onder Nederlandse reizigers. Het vliegveld ligt 15 kilometer van het stadscentrum. Daardoor ben je lekker snel van de gate in het stadscentrum, namelijk een kwartier. Dit ritje kost je slechts €0.90. De tweede plaats is voor Berlijn (TXL). De afstand van de luchthaven is 10 kilometer en met de bus ben je binnen 20 minuten in het centrum voor €2.80. Venetië (VCE) sluit de top drie af. De snelste manier om in het centrum te komen is de bus. Dit 12 kilometer lange tripje duurt 20 minuten en kost 8 euro.

Snelste transfer
Als het op snelste transfer aankomt is de luchthaven van Nice (NCE) de beste keus. Binnen 5 minuten sta je in het centrum van deze prachtige stad. Bij luchthaven Frankfurt-Hahn ben je minder snel in het centrum. Met een transfer van 85 minuten is dit de langzaamste uit de lijst. Voor de goedkoopste transfer moet je in Wrocław (WRO), Polen zijn. Een busritje van het vliegveld naar het centrum kost je slechts €0.72. Daarentegen is Stockholm (ARN) de duurste. Met 29 euro voor een transfer van het vliegveld naar het centrum eindigt dit vliegveld onderaan.

Top 10
Naast Praag, Berlijn en Venetië staan ook luchthavens als Barcelona (BCN), Madrid (MAD), München (MUC), Milaan (MXP), Rome (FCO), Londen (LHR) en Parijs (CDG) in de top 10. Voornamelijk luchthavens uit Italië staan veelvuldig in de hogere regionen van de lijst. Ook Spanje doet het goed met twee luchthavens in de top 10. Daarmee kan geconcludeerd worden dat zowel Italië als Spanje nog steeds populaire bestemmingen zijn onder Nederlandse reizigers.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten