Achterhaal de beste boekingsperiode voor jouw vliegreis

Achterhaal de beste boekingsperiode voor jouw vliegreis

Inhoudsopgave

Volgens reiszoekmachine Skyscanner bestaat er niet langer zoiets als een algemeen beste periode om een vliegreis te boeken. Dit zou te verklaren zijn door het steeds drukker wordende vliegverkeer. Om reizigers toch te helpen de meest interessante vliegtickets te boeken, introduceert Skyscanner vandaag een tool die de meest gunstige periode om te boeken toont, per route met vertrek uit Nederland.

De reiszoekmachine analyseerde in 2017 miljoenen boekingen van Nederlanders via Skyscanner.nl, met vertrek vanuit Nederland. Deze routes zijn de basis voor de ‘beste tijd om te boeken’-tool.

Marijke Cortenbach van Skyscanner: ‘Wij krijgen heel vaak de vraag wat de beste tijd om te boeken is. Nederlanders willen nu eenmaal graag weten hoeveel weken van tevoren ze het beste hun ticket kunnen kopen, om een zo’n goedkoop mogelijke reis te realiseren. Maar een overall gemiddeld beste periode om te boeken is verleden tijd. Omdat het onze doelstelling is reizigers altijd van up to date informatie te voorzien, hebben wij de gegevens van de 142 populairste routes die geboekt zijn via onze website met vertrek vanuit Nederland, geanalyseerd. Met de nieuwe interactieve tool die hiervan het resultaat is, willen we mensen helpen hun ticket op het meest gunstige moment te boeken.’

Skyscanner.nl licht de tool verder toe met een aantal voorbeelden:

Als je een vlucht van Amsterdam naar Lissabon wilt, dan raden we je aan om 21 weken voor vertrek te boeken om gemiddeld 22 procent op de gemiddelde prijs te besparen. 24 weken van tevoren boeken is een voordelig tijdstip om een vlucht voor een stedentrip Rome vanaf Amsterdam te boeken. Goed nieuws voor de iets latere beslissers, rond 16 weken voor vertrek is ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren, maar dan vanaf Eindhoven.

Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre vakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld goedkoop naar Denpasar, Bali. Wanneer je niet vergeet om je 15 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs ongeveer 9 procent.

De ‘beste tijd om te boeken’-tool vind je hier.

Het onderzoek is gebaseerd op de data van de geboekte economy vliegticketprijzen voor retourvluchten van de afgelopen twee jaar (2016-2017). Alle prijzen en percentages van de 142 populairste routes zijn gebaseerd op vliegticketprijzen uit het verleden en zijn niet te boeken prijzen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten