Beste culinaire bestemmingen: waar ben jij al geweest?

Beste culinaire bestemmingen: waar ben jij al geweest?

Inhoudsopgave

San Sebastian is de nummer 1 culinaire bestemming. De Spaanse stad heeft een gevarieerde en betaalbare eetgelegenheden, de beste luxe restaurants en een uitstekende beoordeling van recensenten. Zo blijkt uit onderzoek van Caterwings.

Het onderzoek onthult de top 100 beste culinaire steden over de hele wereld gebaseerd op de diversiteit van de keuken, kwaliteit, betaalbaarheid en de mening van recensenten. Tokio, Japan, is de op één na beste food-bestemming, met een uitgebreid en gevarieerd aanbod van gerechten en een verleden van uitstekende luxe restaurants.

Ook twee Nederlandse steden, Amsterdam en Rotterdam, hebben de definitieve lijst met de beste culinaire bestemmingen gehaald. Amsterdam staat hierin op nummer 18.

‘Of je er nu altijd van hebt gedroomd om percebes in San Sebastian of okonomiyaki in Osaka te proberen, dit onderzoek is de ultieme foodie-bucketlist.’ Aldus Manuel Queiroz, CEO van Caterwings. ‘Elke heerlijke bestemming in deze lijst kan inspiratie bieden aan professionals in de voedingsindustrie zoals wijzelf, maar ook aan ontluikende chefs, gastronomen en globetrotters.’

Over Caterwings
Caterwings is een online marktplaats in catering en draait om voedsel. Met medewerkers van over de hele wereld weten ze waar het beste voedsel te vinden is. Met culinaire toerisme als een van de snelst groeiende reistrends, strijden steden over de hele wereld nu naar de eer van beste food-bestemming. Daarom heeft Caterwings besloten om onderzoek te doen naar de ultieme top 100 ‘smakelijkste’ steden en dit openbaar te maken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten