Top 5 beste voedselmarkten om in Europa te bezoeken

Top 5 beste voedselmarkten om in Europa te bezoeken

Inhoudsopgave

Het ontdekken van lokale gerechten heeft iets magisch, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Je kunt de Michelingids erbij pakken of de populairste restaurantjes op Tripadvisor zoeken, maar de beste manier om een authentieke, smakelijke en budgetvriendelijke maaltijd te scoren, is door een lokale markt af te struinen. Dit zijn de beste voedselmarkten in Europa die je niet wilt missen.

1. Grote Markthal in Boedapest, Hongarije
Dit is de plek om naartoe te gaan als je wilt genieten van prachtige architectuur bij je goulash. De Grote Markthal in Boedapest dateert uit de jaren 1890, maar werd in de jaren negentig volledig heropgebouwd. Het is populair bij zowel lokale bewoners als toeristen. Hier vind je lokale kaas, vlees, Tokaj-wijn en veel beroemde Hongaarse paprika. Ga niet weg zonder een stuk dobos torte te pakken, een biscuitgebak met chocolade en karamel dat populair is in heel Hongarije. Het is de perfecte dagactiviteit voordat je de beroemde ruïnebars van Boedapest bereikt.

2. Rue Montorgueil in Parijs, Frankrijk
We konden geen lijst maken van de beste voedselmarkten in Europa zonder Frankrijk erin te betrekken. Hoewel het technisch een straat is en geen voedselmarkt, is de Rue Montorgueil zo vol met restaurants, cafés en kraampjes dat het op elke bestemmingslijst van de voedselmarkt hoort. Het bevindt zich in de wijk Les Halles in Parijs. Met tal van zijstraten die samen met de belangrijkste loopbrug te verkennen zijn, zul je hier niet teleurgesteld worden door de enorme hoeveelheid Parijse lekkernijen die worden aangeboden. En natuurlijk zijn er tal van plaatsen om de beste Franse gerechten en wijnarrangementen te proeven. Als je van Franse gebakjes houdt, moet je zeker Pâtisserie Stohrer bezoeken, een van de oudste bakkerijen van het land.

3. Dimotiki Agora in Athene, Griekenland
Op de Dimotiki Agora in Athene vind je emmers vol vissen in alle soorten en maten. Lopend door de gangpaden, vind je gegarandeerd alles: van de kleinste zeebliek tot de grootste tandbaars. Pro-tip: draag schoenen met gesloten neus, tenzij je ingewanden en schubben van vissen tussen je tenen wilt. De omliggende wijk heeft een enorm aanbod aan winkels met snoep, noten en gedroogde kruiden uit heel Griekenland, en er zijn overal voldoende plekken te vinden om te stoppen en een hapje te eten op de markt.

4. La Boqueria in Barcelona, Spanje
La Boqueria, een van de beroemdste voedselmarkten ter wereld, ligt vlak bij de beroemde Las Ramblas, midden in het centrum van Barcelona. Volledig overdekt sinds 1914, is het de thuisbasis van vele derde en vierde generatie verkopers die alles verkopen: van groenten, vlees, vis, snoep, kruiden en specerijen. Wandelend door, verwacht veel lawaai, geuren en toeristen te ervaren. Ga niet weg zonder wat tapas te eten en wat vlees en kaas te kopen. Probeer de markt vóór 14.00 uur te bezoeken om de ergste drukte te vermijden.

5. Torvehallerne in Kopenhagen, Denemarken
Met 60 stands die elk voedselproduct verkopen dat je je maar kunt voorstellen, is het moeilijk om fout te gaan in Torvehallerne in Kopenhagen. Of je nu op zoek bent naar heerlijke chocolade of ambachtelijk zout – of gewoon een wijntje of biertje wilt drinken in een prachtige omgeving – hier is het te vinden. De markt staat vooral bekend als een geweldige plek om een lokaal ontbijt te pakken, maar als je op zoek bent naar een zoete late night snack, kom je hier ook zeker niet tekort.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten