Bezoek de zevende editie van het Amsterdam Light Festival

Inhoudsopgave

Dertig kunstwerken zullen vanaf donderdag 29 november de binnenstad van Amsterdam verlichten tijdens het Amsterdam Light Festival. Kunstenaars, vormgevers en architecten uit zestien verschillende landen gingen aan de slag voor hun interpretatie rondom het thema ‘The Medium is the Message’.

Voor het eerst zijn alle kunstwerken het hele festival door tegelijkertijd verlicht. Er is één tentoonstelling die op meerdere manieren te bekijken is: varend, fietsend en wandelend. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk, de prijs hiervan wordt in het laatste weekend uitgereikt. Het festival zal duren tot zondag 20 januari 2019.

Het onderwerp van dit jaar is de beroemde oneliner van de Canadese filosoof en wetenschapper Marshall McLuhan. Hij vond dat de manier waarop we een boodschap versturen even belangrijk is als de boodschap zelf. De kunstenaars bogen zich over de vraagstukken: welke rol speelt licht als middel of juist als boodschap en hoe kan licht ruimtes laten ontstaan die anders onzichtbaar waren gebleven?

Een aantal deelnemers:

  • Ivana Jelić en Pavle Petrović uit Servië laten zien wat wij missen aan de sterrenhemel, nu er in veel gebieden lichtvervuiling is
  • Groupe LAPS uit Frankrijk heeft op een brug in de stad tachtig spinnen ontworpen, het lijkt net alsof ze over elkaar heenkruipen
  • amigo & amigo uit Australië verkent de relatie tussen sculpturen en licht
  • OGE Group uit Israël maakt op speelse wijze emoties los, hier met de pluisjes die van een paardenbloem worden weggeblazen

Eregast is de Nederlandse kunstenaar Jeroen Henneman. Voor het festival ontwierp hij twee gigantische lampsculpturen die overdag een silhouet vormen en in de avond een lijntekening van licht.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten