Bezoek deze 5 musea over de hele wereld vanuit huis

Bezoek een van de vele musea in Vaticaanstad vanuit huis

Inhoudsopgave

De wereld staat al een tijdje stil, net als de musea. Gelukkig kunnen we vandaag de dag binnenkijken bij topmusea zonder de deur uit te gaan. Hoe dat kan? Wereldwijd geven musea virtuele rondleidingen. Voyago.nl heeft voor jou de 5 leukste op een rijtje gezet. Welke ga jij als eerst ‘bezoeken’?

1. Waan je in Franse sferen in het Louvre

Eén van ’s werelds grootste musea ligt in de Franse hoofdstad Parijs. Het Louvre is vooral bekend door de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Het Louvre bestaat uit drie vleugels: de Sully-vleugel, de Denon-vleugel en de Richelieu-vleugel. De drie vleugels zijn nu te bezoeken via de website. Hier kun je diverse tentoonstellingsruimten en galerijen van het museum bekijken. Bezoek de afdeling met Egyptische oudheden of bekijk de overblijfselen van de gracht van het Louvre.

Ga op virtuele tour door het Louvre
Het Louvre / NaughtyNut / Shutterstock.com

2. Wandel door de deuren van de Vaticaanse Musea

Het prachtige Vaticaanstad staat vol met musea, waaronder de Sint-Pietersbasiliek, hét symbool voor het Katholieke geloof. In deze bizarre tijd wil het drukbezochte Vaticaan museum iets doen voor de wereld en opent haar deuren middels een virtuele tour. Zo kun je een kijkje nemen in de Sixtijnse Kapel en kun je de verschillende musea en kapelletjes verkennen, waaronder de Chiaramonti Museum en de Sistine Chapel. De tours worden aangebonden in een 360 graden format, dus je hoeft niks te missen!

3. Bekijk de expositie van Andy Warhol in het Tate Modern

Het Tate Modern is het Londense museum voor moderne kunst en sinds maart startte het een gloednieuwe expositie over het werk van pop-art legende Andy Warhol. Helaas moest het museum haar deuren sluiten waardoor de tentoonstelling voor niemand te bezoeken was. Tate Modern kwam met een oplossing: een virtuele tour waarin je een rondleiding krijgt van Gregor Muir, de directeur van het museum. Tijdens de tour krijg je meer dan honderd kunstwerken te zien en leer je meer over de moderne kunst en de invloed van Andy Warhol.

4. Dichtbij huis in het Rijksmuseum

In Nederland hebben we ook prachtige musea waaronder het bekende Rijksmuseum in Amsterdam. ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt kennen we natuurlijk allemaal, net al de talloze andere meesterwerken van onder meer Vermeer. Naast het bekijken van de hoogtepunten van het Rijksmuseum, is er een gloednieuw online platform gelanceerd, waarbij de Eregalerij van het museum digitaal te bekijken is. Hierdoor kun je in 360 graden beelden, ‘wandelen’ langs meesterwerken waarbij middels videoverhalen de hoogtepunten van de Eregalerij worden uitgelicht.

Bezoek het Rijksmuseum, maar dan thuis!
Het Rijksmuseum

5. Bezoek het Guggenheim Museum in New York

Het Guggenheim Museum in New York staat vol met moderne en hedendaagse kunst. De focus ligt op werken van na de 20e eeuw en daarna. Tegenwoordig kunnen bezoekers speciale tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst meemaken middels een virtueel tour. Zo kun je het gebouw bezoeken, zijn er meerdere audiogidsen beschikbaar en kun je online kunstlessen volgen. Wie weet ontdek jij de kunstenaar in jezelf!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten