Bezoek het wereldwonder Chichén Itzá in Mexico

Bezoek het Chichén Itzá in Mexico

Inhoudsopgave

Mexico is een land met veel diversiteit. Het is een prachtig land met veel natuur en zon. Combineer in ieder geval je reis naar Mexico met een bezoekje aan een van de zeven wereldwonderen, want deze unieke plek mag je niet overslaan.

Een mysterieuze stad

Chichén Itzá was vroeger een van de belangrijkste steden van de Maya’s. Het is een mysterieuze stad waar de ruïnes van zijn overgebleven. De ruïnes van Chichén Itzá zijn werelderfgoed en worden ook gezien als een van de zeven moderne wereldwonderen. Een bezoek aan dit wereldwonder is een must tijdens je reis naar Mexico.

De piramide van Kukulcán

Het beroemdste gebouw van Chichén Itzá is El Castillo, ook bekend als de piramide van Kukulcán. Het is de grootste tempel die centraal in het midden staat van deze plek. De trappen van de tempel hebben aan elke zijde precies 91 treden én nog een platform. In totaal zijn dat 365 treden en laat dat nu net het aantal dagen zijn dat in het jaar zit. Dit is niet het enige bijzondere aan de piramide.

Een kruipende slang

Tweemaal per jaar gebeurt er iets bijzonders rondom de piramide. Op de dag dat de lente en de dag dat de herfst van start gaan, valt er een schaduw precies over de hoeken van de piramide. De Mexicanen zien hierdoor een ‘kruipende slang’. Waarschijnlijk is dit een verwijzing naar de god Kukulcán, die ook staat voor slang. Dit natuurlijke fenomeen is een mooie gebeurtenis. Het is dan ook geen wonder dat het is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Combineer je reis door Mexico met een zonvakantie in Cancún. Hier kan je naast lekker eten en zonnen, ook zwemmen met de walvishaaien.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten