Booking.com: de meest populaire bestemmingen voor 2018

Booking.com: de meest populaire bestemmingen voor 2018

Inhoudsopgave

Booking.com heeft de top 10 opkomende bestemming voor 2018 bekend gemaakt. Op nummer 1 staat Sapporo in Japan, gevolgd door Nashville (VS) en met Boekarest in Roemenië op de derde plek. Heb jij een van deze steden al bezocht?

Voor reizigers over de hele wereld heeft Booking.com onderstaande top 10 samengesteld met dé populaire bestemmingen in 2018, zo plan je makkelijk jouw volgende of vul je mooi je bucketlist aan.

1. Sapporo, Japan
Veel reizigers bezoeken Japan voor het hippe nachtleven van Tokyo of de tempels van Kyoto, maar in 2018 kiezen ze voor de dynamische stad Sapporo. Vanuit Sapporo zijn de bergen en warmwaterbronnen van Hokkaido makkelijk te bereiken en kun je de beste restaurants ontdekken, die bekend staan om de grote verscheidenheid aan visgerechten.

2. Nashville, VS
Nashville mag dan beroemd zijn om zijn legendarische countrymuziekscene, het is ook geweldig voor familie- en buitenactiviteiten. Muziekfans kunnen de musea gewijd aan Johnny Cash en Willie Nelson bezoeken of genieten van livemuziek in een van de vele bars. Voor natuurliefhebbers zijn er mooie parken om te ontdekken.

3. Boekarest, Roemenië
De stijlvolle stad Boekarest is een nieuwe bestemming op het lijstje van alternatieve citytrips door haar uitgebreide keuze aan musea, parken, trendy cafés en mix van art nouveau en moderne architectuur. In de zomer wordt het aangeraden een bootje te huren in het Cișmigiupark en de winter is het leuk om een van de gezellige koffiebars op te zoeken.

4. Zakopane, Polen
Het adembenemende berggebied Zakopane is altijd al populair geweest als wintersportbestemming, maar nu trekt het Tatra National park ook steeds meer wandelaars in de zomermaanden. De trend van gezondheids- en wellnessvakanties blijft stijgen: vergeleken met 2017 zijn bijna 2 keer zoveel mensen van plan een gezondheids- en wellnessvakantie te nemen.

5. Taitung, Taiwan
Je hebt misschien nog niet veel gehoord over Taitung, de relaxte kustplaats van Taiwan. Maar de stad is met zijn bescheiden charme, culturele diversiteit en mix van bergen, warmwaterbronnen, tempels en watersporten erg populair voor reizigers in 2018. Ga duiken, snorkelen of wandelen op Green Island, koop vis bij Fugang Port, ontspan in de Jhihben-warmwaterbronnen en bezoek de nachtmarkt van Taitung om de plaatselijke delicatessen te proeven.

Jaarlijks lantaarnfestival in Taitung, Taiwan

6. Brisbane, Australië
Als je aan Australië denkt, denk je meestal aan de populaire steden Sydney en Melbourne. Maar waarom ga je op je volgende reis ‘down under’ niet naar de grote stad Brisbane? De restaurant- en barscene, de wijngaarden en de prachtige stranden, zijn zeer geliefd bij de reizigers. Ga surfen op Ocean Beach, ga dolfijnen spotten op Red Beach of ga chillen bij de stadsstranden Streets Beach en Settlement Cove.

7. Bogotá, Colombia
Het prachtige Bogotá wordt in 2018 steeds populairder. Het hectische hart van Colombia en een goede basis waaruit je het land verder kunt ontdekken. Tussen de 300 jaar oude huizen, worden steeds meer nieuwe restaurants en boetiekhotels geopend. Bezoekers kunnen per trein de street art en muurschilderingen ontdekken en de geluiden van de stad in zich op nemen. Verder is het een must om een echte Colombiaanse koffie te proberen.

8. Portland, VS
De officiële slogan van de stad “keep Portland weird” zou je interesse al moeten wekken. De grootste stad van Oregon biedt een bruisend nachtleven, fantastisch eten (je vindt er foodtrucks op elke hoek van de straat), cultuur en geweldige natuur. Maak een tocht naar een van de meest befaamde brouwerijen van de stad, of, als je een natuurliefhebber bent, ga naar Forest Park en ‘City of Roses’ bij de International Rose Test Garden.

9. Lima, Peru
Met activiteiten als paragliden, feesten en surfen, is Lima een stad voor reizigers met veel energie. Lima wordt in 2018 steeds populairder voor reizigers en is dankzij het verrukkelijke eten, de rijke geschiedenis en musea een geweldige plek om een paar dagen door te brengen. Lima staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Latijns-Amerika, dus zorg dat je de plaatselijke delicatessen proeft op een heerlijke food-tour.

10. Hannover, Duitsland
De stad Hannover wordt steeds bekender door musea, de culturele bezienswaardigheden, de mooie parken zoals de Herrenhäuser Gärten, het meer Maschsee en Europa’s grootste stadsbos de Eilenriede. Een mooie citytrip voor cultuurliefhebbers! Voor de 31% van de reizigers die van plan zijn een cultuur- en kunstreis te maken in 2018 is Hannover zeker een stad om op het lijstje te zetten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten