Booking.com presenteert duurzame reistrends 2017

Booking.com presenteert duurzame reistrends 2017

Inhoudsopgave

Ter gelegenheid van Earth Day publiceert Booking.com reistrends uit het internationale Sustainable Travel Report. In het jaar dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling toont dit onderzoek ‘groene’ trends bij zowel reizigers als accommodaties.

Het aantal reizigers dat ten minste eenmaal verblijft in een ‘groene’ accommodatie zal dit jaar naar verwachting verdubbelen, want 65 procent van de reizigers wereldwijd zegt dit van plan te zijn. En 34 procent geeft aan dit in 2016 al gedaan te hebben. Hoewel slechts 5 procent van de reizigers wereldwijd gelooft dat het gemakkelijk is om duurzaam te reizen, ziet 46 procent van de respondenten zichzelf wel degelijk als milieubewust reiziger.

Op de vraag of reizigers bereid zijn een beetje luxe te laten om ergens milieuvriendelijker te verblijven, reageerde de overgrote meerderheid positief. Zo is 94 procent is bereid om in een accommodatie te verblijven met energiezuinige lampen en heeft 89 procent geen probleem met een kamer waar de airconditioning of verwarming alleen aan staat als de gast aanwezig is. 80 procent is tevreden met een waterbesparende douchekop.

‘Accommodaties worden steeds duurzamer, bijvoorbeeld door in de keuken te werken met lokaal geteelde producten, zuinig om te gaan met water en energie, door te recyclen en ook de gasten in contact te brengen met de lokale bewoners. Bij Booking.com zien we dat het aantal aanbevelingen voor milieuvriendelijke accommodaties en bestemmingen is gestegen sinds we thema’s op het gebied van ecotoerisme hebben toegevoegd waar mensen kunnen zoeken op passie en interesse. ‘Duurzaam’ raakt steeds meer in’, zegt Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten