Bosbranden teisteren toeristische Balkanlanden

Bosbranden teisteren toeristische Balkanlanden

Inhoudsopgave

Verschillende Balkanlanden zijn getroffen door bosbranden. In Montenegro zijn 300 mensen geëvacueerd, vanwege bosbranden op het schiereiland Lustica. Zowel locals als toeristen moesten het gebied verlaten. Er zijn geen slachtoffers gemeld.

Ook de buurlanden Kroatië en Bosnië hebben last van de bosbranden. Net buiten de Kroatische vakantiebestemming Split is een grote brand en het vuur zou richting de stad trekken. Bij Pula op Istrië en op de eilanden Pag, Vir en Havr zijn eveneens bosbranden gemeld.

De bosbranden zouden zijn veroorzaakt door aanhoudende droogte en moeilijk te blussen zijn door de harde wind.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten