Bovenste ringen Colosseum weer open voor publiek

Bovenste ringen Colosseum weer open

Inhoudsopgave

De bovenste ringen van het Colosseum in Rome zijn weer voor publiek geopend. De vierde en vijfde ring van het amfitheater zijn zeven jaar lang dicht geweest voor restauratie.

Naast de twee ringen wordt nu een andere doorgang van het Colosseum opgesteld die nooit eerder voor publiek toegankelijk was. Vanaf 1 november kunnen bezoekers naar boven. Wie naar de bovenste ringen wil betreden, moet wel een klim van 50 meter ondernemen, maar dan heb je ook wel prachtig uitzicht over het binnenste gedeelte van het amfitheater.

De hoogste ringen waren voor de Romeinen de goedkoopste plaatsen, omdat je er het verst van de gevechten en shows af zat. Het Colosseum, dat in het jaar 80 onder keizer Titus is gebouwd, is 52 meter hoog en bood plaats aan 50.000 toeschouwers.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten