Brussels airport wil van chaos Schiphol profiteren

Leon Verhallen, Brussels Airport

Inhoudsopgave

Brussels Airport zet zich nadrukkelijker in om ook de Nederlandse vakantieganger voor zich te winnen. Daarvoor zet het onder meer een eigen B2C website, advertenties op treinstations en sales blitzes in. De airport is na de aanslag van 22 maart 2016 weer goed operationeel en verbreekt inmiddels weer records wat betreft aantallen reizigers. Zeker gezien de drukte op Schiphol, hoopt de airport nu een goed alternatief te kunnen bieden.

‘Uiteraard zijn we niet zo groot als Schiphol, zij zijn eredivisie, wij opereren een divisie daaronder. Maar we hebben wel groeiambities en vormen een goed alternatief, zeker voor zuidelijk Nederland’, stelt Léon Verhallen, Head of Aviation Development van Brussels Airport.

Tien nieuwe bestemmingen
‘Zaventem’ breidt dit zomerseizoen haar netwerk uit met tien nieuwe bestemmingen: Brussels Airlines heeft nieuwe vluchten op Mumbai (India), Comiso (Italië) en Yerevan (Armenië). De nieuwe bestemmingen van TUI fly zijn Araxos (Griekenland), Braç (Kroatië) en Volos (Griekenland).

Eurowings vliegt tijdens de zomerregeling meerdere keren per week naar Salzburg (Oostenrijk). Air Arabia heeft als nieuwe bestemming Fez (Marokko), Blue Air vliegt naar Constanta in Roemenië, en Sun Express naar Ankara in Turkije. In de winter gaat Tui fly naar Sint Maarten. WOW Air (Ijsland) en Cobalt Air, dat twee keer per week naar Larnaca vliegt, zijn nieuwe airlines. 

Nederlander overhalen
De airport, die mede ten gevolg van de van de aanslag meteen een flinke make-over uitvoert, wil met verschillende argumenten de Nederlander overhalen. ‘De intercity uit Nederland stopt hier gewoon op de airport, daarnaast hebben we verschillend geplande voorjaarsvakanties, wat ook voordeel kan opleveren. En daarnaast is de airport compact. En we hebben verschillende airlines en bestemmingen die uniek zijn voor Brussel Airport.’ Enkele voorbeelden daarvan zijn All Nippon Airways naar Japan en Thai Airways naar Bangkok.

Foto: Léon Verhallen

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten