6x meest budgetvriendelijke bestemmingen voor 2019

6x meest budgetvriendelijke bestemmingen voor 2019

Inhoudsopgave

Hoe je het wendt of keert, reizen is het een dure hobby. En is een van jouw goede voornemens om in 2019 meer geld te besparen? Wees dan niet getreurd. Met dit lijstje budgetvriendelijke bestemmingen, hoeft een trip geen heel maandsalaris te kosten.

1. Turkije
Istanboel is een van de meest fascinerende historische steden in de wereld met architectuur uit de Romeinse en Byzantijnse rijken verweven met de moderne stad. Ook al is het een populair vakantieland, het land blijft betaalbaar en buiten de grote toeristische gebieden kun je in het grootste deel van het land met twee personen makkelijk eten voor minder dan €5 eten.

2. Jordanië
Dit koninkrijk ten oosten van Israël is in de afgelopen paar jaar de hotspot voor reizigers in het Midden-Oosten geworden. Mensen komen massaal naar het land om tot nu toe onbekende historische sites zoals Jerash te zien, een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld, en Petra, een oude stad uitgehouwen in de rode zandsteen van de Jordaanse woestijn. Een luxehotel in Amman vindt je voor ongeveer €45 of verblijf in een woestijnkamp buiten de stad voor ongeveer €20.

3. Cambodja
Een land dat bekend staat om de tempel van Angkor Wat, maar dat daarbuiten ook verbluffend mooi is. Trek de regenwouden van het Kardemom-gebergte in voor ruige jungle-verkenning of kom voor de grootse vieringen van het Khmer-nieuwjaar. Je betaalt zelden meer dan een paar euro voor een maaltijd, en de leukere hotels in de hoofdstad van Phnom Penh zijn slechts ongeveer €65 per nacht.

Bayon tempel, Angkor Wat, Siam Reap, Cambodja

4. Kaapverdië
Deze eilanden voor de noordwestkust van Afrika hebben lange, dunbevolkte stranden die vooral tijdens de wintermaanden uitnodigend zijn. Hoewel de luxe resorts hier je een sticker kunnen schokken, zijn er ook kleinere hotels die nog steeds schoon en comfortabel zijn voor €50 à €60 per nacht. Een maaltijd kost ongeveer €5 en voor een biertje betaal je ongeveer een euro.

5. Peru
Het toerisme naar Peru is gestaag toegenomen in de afgelopen tien jaar, en de hoofdstad, Lima, is een geliefde bestemming geworden voor fijnproevers uit de hele wereld. Eten in de uitstekende eetgelegenheden van Miraflores is prijzig, maar elders zal de verse ceviche en pittige lomo saltado je nooit meer dan €5 kosten. Expedities naar Machu Picchu blijven niet goedkoop, maar omdat er juist zoveel mensen naar toe gaan, kun je geweldige deals vinden naar minder bekende plekken zoals Puno, Arequipa en de Nazcalijnen.

6. Macedonië
Skopje is de goedkoopste hoofdstad van Europa. De hotels zijn er hoogstens €55 per nacht, maaltijden kosten je nog geen €10, en een biertje is minder dan €2. De ‘standbeeldenstad’ omvat naast historische bouwwerken ook gebouwen uit het neoklassieke tijdperk. Buiten de hoofdstad vind je aan de oevers van het meer van Ohrid stranden die net zo mooi zijn als die van Kroatië. In juni en juli verwelkomt het land het International Folklore Festival, waar artiesten en muzikanten uit de hele wereld komen om op te treden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten