Canada en haar overweldigende natuur

Canada

Inhoudsopgave

Canada staat bekend om de vele natuurparken en de overweldigende uitzichten die er in deze parken te zien zijn. Het Banff National Park is de meest bekende van alle nationale parken van het land. Met name het uitzicht nabij Lake Louise is spectaculair. Het gehele jaar zijn er verschillende activiteiten rondom het 2,5 kilometer grote meer. In de zomer kajakken en in de winter schaatsen zijn uitermate populair. Ook het Auyuittuq National Park staat garant voor mooie foto’s. Dit park, vlak voor de kust van Groenland, is wat lastiger te bereiken vanuit de bekende steden van Canada, maar deze extra moeite zal bij aankomst direct worden vergeten. Zo herbergen er een aantal van de hoogste pieken van het Canadese Schild (noordwest Canada) zich in dit park en is de wildlife in dit gebied zeer gevarieerd. Met name de echte outdoor-liefhebbers kamperen in, wandelen door of beklimmen de toppen in het ruige terrein van dit nationale park. Wie toch van de natuur wil genieten, maar niet wil overnachten in een tent middenin de wildernis is de provincie Nova Scotia ideaal. Menig bezoeker van dit in het uiterste oosten gelegen gebied geniet in volle teugen van de mooie natuur, maar komt in de avond terug in een heerlijke, verwarmde hotelkamer. Activiteiten als fietsen, wandelen over de uitgezette routes en kajakken over de vele riviertjes en beekjes van de provincie zijn zeer populair.  

Pacific Rim National Park

Er zijn talloze nationale parken in Canada, echter is het Pacific Rim park zo gevarieerd en populair dat het een gebied is waar de bezoeker zich bij wijze van spreken weken kan vermaken. Meer dan één miljoen toeristen per jaar bezoeken dit gebied vanwege de vele wandelmogelijkheden en de zomerse activiteiten die hier kunnen worden gedaan. Het wereldberoemde West-Coast Trial is vooral onder de zeer beoefende wandelaars populair. Voor de bezoekers die het wat minder actief aan willen pakken, maar toch de natuur willen zien, is de 3,5 uur durende highway 4 van Nanaimo naar Tofino een uitstekend alternatief. In het natuurgebied bevindt zich ook zo’n twintig kilometer aan zandstrand. Niet alleen de standaard zomerse activiteiten als windsurfen, surfen en zonnen zijn hier veel beoefend, ook de minder actieven hebben hier urenlang plezier. De Pacifische Oceaan zorgt er namelijk voor dat er van alles aan de kust aanspoelt.

Pacific Rim National Park

Watervallen

De grootste attractie van Canada is ongetwijfeld het gebied van de Niagara watervallen, circa 22,5 miljoen toeristen bezochten de falls in 2015. De toeristische trekpleister bestaat uit drie verschillende watervallen, de Bridal Veil Falls, de American Falls en de meest bekende, de Horseshoe Falls. De laatstgenoemde is 671 meter breed, 53 meter hoog en er stroomt zo’n 2,2 miljoen liter water per seconde naar beneden. Wat de watervallen zo populair maken is de uitstekende bereikbaarheid, maar voornamelijk ‘Goat Island’. Dit eiland ligt precies tussen de Horseshoe en de American waterval en zorgt voor de ultieme vakantiefoto. Het water stroomt gemiddeld met zo’n 30 kilometer per uur naar beneden en deze waterkracht is door middel van een tour over de Niagara rivier op een geweldige manier te beleven. Vakantiegangers kunnen zich vermaken met de open boten die met volle vaart het water trotseren, en de iets mindere waaghalzen kunnen kiezen voor een gesloten boot. Een tip: combineer een citytrip naar Toronto met de Niagara watervallen. Met een bus zijn beide gemakkelijk te bereiken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten