Canada in hartje winter: iets voor jou?

Canada in hartje winter: iets voor jou?

Inhoudsopgave

Voor wie de honderd procent sneeuwzekerheid alleen niet genoeg reden is, heeft Canada nog meer in petto. De prachtige landschappen van de Rocky Mountains lenen zich perfect voor hondensledetochten, wandelingen met sneeuwschoenen en wildlife tours. En vergeet ook zeker niet de nationale parken: rust en ruimte!

Een camper huren is misschien wel de mooiste manier om Canada te ontdekken, vooral omdat het land zo groot is. Even om een beeld te vormen: Canada is ongeveer 241 keer groter dan Nederland en is goed voor zeven procent van het totale landoppervlakte van de wereld. Het land staat dan ook op de tweede plek van grootste landen ter wereld: alleen Rusland is groter. Een roadtripper kan voor diverse routes kiezen, bijvoorbeeld routes langs de kust, door de bergen of over de schiereilanden van Alaska. Hoe dan ook, elke route is onvergetelijk.

Orka’s en bultruggen
Aan zowel de west- als de oostkust kunnen orka’s, walvissen en dolfijnen worden gespot, het land doet dan ook met recht de benaming als ‘walvis walhalla’ aan. De beste plek om deze prachtige dieren te bewonderen is het aan de westkust gelegen Vancouver Island. Langs het zuidelijke puntje van dit eiland, nabij Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia, zwemt een groep van minstens zeventig orka’s. Vanuit Victoria kunnen er tours worden geboekt.

Niet alleen bij het zuidelijk gelegen Victoria is het mogelijk om op zoek te gaan naar het wilde leven van Canada. Nabij het in het westen gelegen Tofino zijn er vele bultruggen en grijze walvissen te ontdekken. Een boottour in dit gebied duurt zo’n twee tot drie uur en onderweg komen er naast de eerdergenoemde walvissen ook zeehonden en -leeuwen voorbij. Hoewel er in het oosten van het land grotere groepen bij elkaar zwemmen, is de kans op het spotten van walvissen in het westen van Canada groter.

Watervallen
Een van de grotere bezienswaardigheid van Canada zijn ongetwijfeld de Niagara-watervallen, circa 22,5 miljoen toeristen bezochten de falls vorig jaar. De toeristische trekpleister bestaat uit drie verschillende watervallen, de Bridal Veil Falls, de American Falls en de meest bekende, de Horseshoe Falls. De laatstgenoemde is 671 meter breed, 53 meter hoog en er stroomt zo’n 2,2 miljoen liter water per seconde naar beneden. Het water stroomt gemiddeld met zo’n dertig kilometer per uur naar beneden en deze waterkracht is door middel van een tour over de Niagara rivier op een geweldige manier te beleven. Vakantiegangers kunnen zich vermaken op de open boten die het water trotseren, en de iets mindere waaghalzen kunnen kiezen voor een gesloten boot. Een tip: combineer een citytrip naar Toronto met de Niagara-watervallen. Met een bus zijn beide gemakkelijk te bereiken.

Tugboat
Halifax ligt in de provincie Nova Scotia en hier staan cultuur en authenticiteit nog altijd centraal. Dat wil niet zeggen dat het een ouderwets stadje is, de inwoners proberen met hun tijd mee te gaan zonder veel aan tradities te verliezen. In de Halifax Harbour vind je verschillende musea en veel entertainment. Elke zaterdag wordt er een grote markt gehouden waar lokale boeren hun producten verkopen. Met de sleepboot Theodore Tugboat kun je een tocht maken door de haven en vertelt de kapitein je graag alles over de stad.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten