Citytrip Krakau: top 10 bezienswaardigheden

Citytrip Krakau: top 10 bezienswaardigheden

Inhoudsopgave

Kies voor een stedentrip naar Krakau: een van de mooiste steden van Europa. Het oude centrum van de stad behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Ga terug in de tijd en geniet van een wandeling door de gezellige straatjes van Krakau: dit is de top 10 bezienswaardigheden.

1. St. Mary’s Basilica
De Maria kerk werd in de 13e eeuw gebouwd op het grote markt plein in hartje Krakau. De kerk bestaat uit Gotische architectuur en was in de tijd dat hij gebouwd werd een voorbeeld voor andere kerken in Polen.

2. Rynek Glowny
Ook het centrale plein van Krakau is gebouwd in de 13e eeuw. Het is wel 40.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa. Vroeger werd het plein vooral gebruikt voor handel, nu kun je er onder meer terecht voor een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen.

3. Wawel kasteel 
De heuvel van Wawel is 228 meter hoog en valt ook flink op als je door Krakau reist. Hier zijn verschillende gebouwen te vinden, maar de belangrijkste zijn het kasteel en de kathedraal. Onder de heuvel bevindt zich de drakengrot.

4. Planty Park 
Het Planty Park dat in een cirkel rondom de oude stad loopt, is wel vier kilometer lang. Dit park werd aangelegd in de 18e eeuw en is niet uit de middeleeuwen. Tegenwoordig is het de perfecte plek om even aan het drukke stadsleven te ontsnappen en in de schaduw onder de bomen te gaan zitten.

5. Kazimierz
Vroeger was Kazimierz een stad, maar in de 17e eeuw werd het een wijk in Krakau. Het wordt gezien als de Joodse wijk, omdat hier vroeger alle Joden van de stad woonden. Toen dit niet meer verplicht was, bleven zij toch in de buurt wonen omdat er veel synagogen zijn.

Straatje in de Joodse wijk Kazimierz, Krakau

6. Jagiellonian University en Botanical Garden
Jagiellonian Universiteit werd gesticht in 1364 en is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Maar pas in 1817 werd het vernoemd naar de Jagiellonian dynastie. In 1783 besloot de rector van de universiteit om een tuin te laten aanleggen op het terrein. Voor de oorlog behoorde dit tot een van de grootste Botanische tuinen van Europa.

7. Plaza strand
Dit is een van de grootste stadsstranden van Europa, het strand is 10.000 vierkante meter. Er staan heerlijke strandstoelen en er is een zwembad. Drink een drankje aan de bar of in het restaurant en maak gebruik van de verschillende sportfaciliteiten. ’s Avonds kun je tercht in de openluchtbioscoop of nachtclub.

8. Myślenice Adventure Park
Dit park ligt dan wel niet midden in Krakau maar met 35 kilometer ben je er zo. Het is de perfecte plek voor avontuur en outdoor fun. Je kunt hier namelijk paintballen, quad rijden, touw- en muurklimmen, volleyballen, rugby en honkballen. Er worden hier ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals concerten en er is openluchtbioscoop.

9. Rynek Museum Krakau

Dit is een museum met opgravingen uit de grond onder het marktplein. Door deze opgravingen krijg je een goed beeld van het leven van vroeger in Krakau. Je vind hier spullen zoals antieke sieraden en complete oude stallen.

10. Czartoryski Museum Krakau
Als je geïnteresseerd bent in kunst dan moet je zeker dit museum bezoeken. Het bestaat al sinds 1796 en je vindt er hele oude stukken uit Griekenland en Egypte. Het belangrijkste en meest opvallende stuk dat zij tentoon hebben staan, is die van Leonardo Da Vinci genaamd Lady with an Emine.

Nieuwsgierig geworden naar het mooie Krakau? Wij van Voyago.nl hebben een mooie aanbieding voor je gevonden! Vanaf 319 euro per persoon boek je al een 4-daagse citytrip naar Krakau. Dat is inclusief retourvlucht, transfer, hotel met ontbijt en belastingen! Check de aanbieding hier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten