Met een coronapas naar Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië

Coronapas

Inhoudsopgave

We kunnen vanaf vandaag weer makkelijker reizen naar Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië! De drie landen en de 27 EU-landen erkennen elkaars corona certificaten die de landen aan hun inwoners geven.

Daardoor is het vanaf vandaag mogelijk dat de inwoners van de EU-landen en die van Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië naar elkaars landen kunnen reizen met de coronapas, mits zij aan de voorwaarden voldoen. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.

COVID-certificaat

“Ik ben verheugd te zien dat de lijst van landen die een systeem implementeren op basis van het EU Digital COVID-certificaat gestaag groeit en dat we internationaal normen stellen. Dit zal helpen om veilig reizen te vergemakkelijken, ook buiten de grenzen van onze Unie”, aldus Commissaris voor Justitie Didier Reynders. De deelname van Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië aan de coronapas, of het digitale COVID-certificaat van de EU, zal zo veilig reizen vergemakkelijken, zo stelt de commissie.

Reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat de erkenning van het Digital Corona Certificaat door Turkije, Oekraïne en Noord-Macedonië niet betekent dat de reisadviezen voor deze landen veranderen. Niet noodzakelijke reizen naar Turkije worden nog steeds afgeraden en Oekraïne staat op rood. Het reisadvies voor Noord-Macedonië is geel. Op deze website van de Europese Commissie is meer informatie te vinden over het Europees digitaal coronacertificaat, kijk hier naar de FAQ over het DCC op de website van de Europese Unie of hier op de website van de Rijksoverheid.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten