Cruise de zon tegemoet in het Caribisch gebied

Cruise de zon tegemoet in het Caribisch gebied

Inhoudsopgave

Het Caribisch gebied is de populairste bestemming voor een cruise. Niet zo gek, want de Caraïben vormt met haar azuurblauwe wateren en witte stranden een echt vakantieparadijs. En nu de winter nadert, reis je met een Caribische cruise lekker de zon tegemoet.

Een cruise meert bijna elke dag bij een ander eiland aan, waar je kunt genieten van de gastvrije bevolking, het lokale eten en uiteraard het mooie weer. Niet voor niets is de Caraïben de populairste bestemming voor een cruise, op de voet gevolgd door Noord-Amerika.

Populaire bestemmingen en trends
In de top 10 populairste landen om te bezoeken staan de Bahama’s op nummer één, Amerika op nummer drie en de lijst wordt aangevuld met nog vijf andere landen uit de Caraïben. In het Caribisch gebied is er de laatste jaren een verschuiving van toeristen die op het land verblijven naar toeristen op cruiseschepen. Verwacht wordt dat komend jaar 23 miljoen passagiers inschepen op een cruise door dit gebied, dat is 4 procent meer dan vorig jaar.

Alles is aan trends onderhevig, zo ook cruises. Wat opvalt is dat er steeds meer aandacht geschonken wordt aan het eten aan boord. Er wordt meer rekening gehouden met speciale diëten en luxere restaurants aan boord waar extra voor bijbetaald dient te worden.

Must visit
Bij een cruise door het Caribisch gebied wordt vaak gedacht aan een tocht die kleine, romantische eilanden aandoet, maar er is meer. In Mexico zijn de overblijfselen van de Mayacultuur nog te bezoeken of wat dacht je van de oude forten in Puerto Rico met haar prachtige oude forten? Of laat het hagelwitte strand voor wat het is en bezoek de indrukwekkende regenwouden van Costa Rica. Een must do is het adembenemende Panamakanaal. Het schip vaart langzaam door enorme sluizen. De oevers van het kanaal bieden vele bijzondere flora en fauna.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten