Cruisen in Noord-Europa: de mogelijkheden zijn eindeloos

Cruisen in Noord-Europa: de mogelijkheden zijn eindeloos

Inhoudsopgave

Oktober is Plan a Cruise Maand bij de Cruise Lines International Association (CLIA), de branche-organisatie voor de cruise-industrie. CLIA zet daarom deze maand de in Nederland populairste vaargebieden in de spotlight. Te beginnen met Noord-Europa.

Machtige Noorse fjorden, walvisspotten in IJsland, een balletvoorstelling in St. Petersburg, mysterieuze kastelen in de Schotse Hooglanden. Een kleine greep uit de ervaringen die een cruise in Noord-Europa voor de reiziger in petto heeft.

Natuur, cultuur of actief
Overboord met het vooroordeel ‘vast te zitten’ op een cruiseschip. Voor elk type reiziger is er een Noord-Europa cruise. De cultuurliefhebber bezoekt met een Baltische Zee cruise prachtige steden als Tallinn, Helsinki en St. Petersburg. Bij Noorse fjorden cruises is de focus natuur: denk aan een wandeling over de Boya gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese vasteland of maak de beroemde treinreis met Flam Railwat naar de 93 meter hoge Kjofossen waterval. Langere cruises combineren vaak bestemmingen als Schotland, de Faeröer-eilanden, Shetland eilanden of IJsland. Er zijn meerdere rederijen met aanbod in Noord-Europa. Relaxt inschepen in Amsterdam of Rotterdam behoort ook tot de mogelijkheden.

Op zoek naar meer informatie en cruise inspiratie? Bezoek het jaarlijkse cruise event op 21 en 22 oktober in de Passenger Terminal Amsterdam. Kijk op www.cruise-event.nl.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten