Cuba: meer dan alleen een bijzondere historie

Cuba: meer dan alleen een bijzondere historie

Inhoudsopgave

De relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba is de afgelopen verbeterd, wat een toename van het aantal Noord-Amerikaanse en Europese toeristen naar het land betekent. Of dat dit nu een positieve of negatieve ontwikkeling is, valt te betwisten. Maar een ding is zeker, Cuba is een bezoekje meer dan waard.

De hoofdstad van Cuba is Havana, hier zijn vijf eeuwen Cubaanse geschiedenis verenigd. In Havana voelt aan als een groot openluchtmuseum van koloniale gebouwen en de welbekende oldtimers. Op elke straathoek wordt muziek gemaakt en golven beuken tegen de beroemde promenade van de stad, de Malecón. Een vijf kilometer lange kustweg vanaf Castillo de la Punta naar Vedado. Hier komen de locals samen om te wandelen, te zwemmen en te muziek maken. In het weekenden verandert de Malecón in één groot feest, dan komen honderden mensen samen om te dansen en rum te drinken.

In Vedado is onder andere het Plaza de La revolución, het bestuurlijke centrum van Havana te vinden. Het plein is een aantal keren per jaar het toneel van politieke bijeenkomsten. In het oude gedeelte van Havana ligt Plaza de Armas, Havana’s oudste plein. Rondom dit plein zijn een veelal aan bezienswaardigheden te vinden: ‘Palacio de los Capitanes Generales’ dat het ‘Museo de la Ciudad’ herbergt (stadmuseum), openluchttempel ‘El Templete’ en het oudste fort van Havana ‘Castillo de la Real Fuerza’. Het plein wordt gedomineerd door ‘Plaza de la Catedral’ met haar imposante uitstraling.

Genieten van de Caribische zon
Wie wil genieten van de Caribische zon moet zeker een bezoek brengen aan de badplaats Varadero. Varadero is lange tijd de trots van Cuba geweest waar de rijken en beroemdheden maar al te graag op vakantie gingen. Varadero maakt deel uit van een schiereiland dat zich ver in de kalme wateren van de Atlantische Oceaan uitstrekt. Zijn 21 kilometer lange strand van fijn wit zand is een ideale vakantieplek voor zonaanbidders en watersporters. Het wordt door velen beschouwd als het mooiste strand van de wereld.

De ligging van Varadero op een smal schiereiland zorgt ervoor dat het constant door tropische winden wordt gekoeld. In deze badplaats kunnen je klanten ook een golfbaan vinden. Naast genieten van zon, zee, strand en wateractiviteiten, kan hier ook een bezoek worden gebracht aan de grotten van ‘Bellamar’, ‘Josone Park’, en ‘Punta Frances’, een immens grote cactus van 600 jaar oud. Naast het strand van Varadero zijn er ook nog andere strand op Cuba zoals, Cayo Levisa, Playas del Este, Playa Francés, Cayo Largo en Playa Ancon.

Cultuur snuiven in Cienfuegos
De provincie Cienfuegos wordt gedomineerd door een glooiend groen landschap en staat bekend als de parel van het zuiden. De suikerrietvelden reiken tot de Alturas de Santa Clara in het oosten en het verre Escambraygebergde in het zuiden. Pueblo Nueo is het historische centrum en een uitstekend winkelgebied. Veel van de mooiste gebouwen van de stad staan rond Parque José Martí.
Het stadje Rodas ligt Ciego Montenero, is de voornaamste bron van Cuba’s mineraalwater. Ook het schilderachtige plaatsje Trinidad, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een bezoekje meer dan waard. Trinidad is de op twee na oudste plaats van Cuba, bezienswaardigheden zijn de kerk van Sint Franciscus, ‘Plaza Mayor’, ‘Palacio Cantero’ en ‘Palacio Brunet’. De stad is in een paar uur lopend te bezichtigen en ligt zowel dichtbij de bergen van Escambray als de Caribische kust.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten