Cuba: waarom je er geweest moet zijn

Cuba: waarom je er geweest moet zijn

Inhoudsopgave

Oldtimers, verschoten billboards met Che Guevara, de sfeer van de jaren ’50 en een bijzonder vriendelijke bevolking maken Cuba tot wat het is. Tel daar hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee bij op en niets staat een geweldige vakantie in de weg.

Drink mojito’s, dans salsa op Caribische klanken, ga terug in de tijd en struin door de oude straten van Havana. In Cuba stap je uit de wereld van smartphones en social media, maar zo terug in de tijd. Ervaar de mix aan koloniale steden, zwoele muziek, sigaren, rum en witte stranden. De Cuba Libre is niet alleen het lokale drankje, maar ook de droom van veel Cubanen: het vrije Cuba lijkt steeds dichterbij.

Voor velen is het een droom om dit Caribische eiland nog eens te bezoeken en dromen zijn er om waar gemaakt te worden. Varadero is vandaag de dag uitgegroeid tot een tropisch oord met haar felblauwe zee en bijna twintig kilometer aan hagelwitte stranden. Wie op zoek is naar de ultieme strandvakantie is hier aan het juiste adres. Deze stranden worden door velen beschouwd als het mooiste van de wereld. Dat belooft dus wat.

Varadero ligt op een smal schiereiland wat ervoor zorgt er constant een aangenaam briesje aanwezig is. Hier geniet je maximaal van zon, zee, strand en de talloze wateractiviteiten, maar dat is niet het enige. Hier kun je bijvoorbeeld golfen op de enige golfbaan van Cuba. Maar het houdt niet op binnen de grenzen van Varadero. Bezoek in de nabije omgeving de grotten van Bellamar, het Josone Park en Tropicana Matanzas: een nachtclub met het beroemdste cabaret van Cuba waar je kunt genieten van een smaakvol dinershow met Cubaanse muziek.

Wie Cuba bezoekt, doet zichzelf te kort door het bruisende hart over te slaan. In Havana komt de typische Cubaanse cultuur tot leven. Ontdek het echte Cuba op Plaza de la Catedral, waar het altijd een drukte van jewelste is. Regelmatig zijn hier marktjes waar handgemaakte kunstwerken worden verkocht. In de avonduren komt Havana tot leven en kun je tot in de vroege uurtjes met je heupen swingen op latinvibes.

Tenslotte is Havana de stad van de Buena Vista Social Club: een plek die vroeger het trefpunt was voor muzikaal Havana. Helaas bestaat de club niet meer, maar de muzikale klanken leven nog steeds in hart van Cuba. In het oude gedeelte van Havana ligt Plaza de Armas, Havana’s oudste plein. Rondom dit plein zijn een veelal aan bezienswaardigheden te vinden, zoals Palacio de los Capitanes Generales met daarin het Museo de la Ciudad. Maar ook de openluchttempel El Templete en het oudste fort van Havana Castillo de la Real Fuerza. Hier kijk je pas echt je ogen uit!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten