Dagje pretpark: waar ben je het voordeligst uit?

Dagje pretpark: waar ben je het voordeligst uit?

Inhoudsopgave

Het pretparkseizoen is weer van start. Een dagje pretpark kan echter flink in de kosten lopen. Besparingswebsite Kortingscode.nl deed onderzoek naar de entreeprijzen en vergelijkt 18 grote pretparken in en rond Nederland.

In het onderzoek zijn de entreeprijzen van de 18 grootste parken in Nederland, België en Duitsland onder de loep genomen. De duurste pretparken net over de grens: Phantasialand en Movie Park Germany met respectievelijk €47,50 en €45,50 p.p. voor een entreeticket. In Nederland is De Efteling het duurst met tickets van €38,- per stuk.

Er zijn ook goedkopere alternatieven, Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beiden een prijs van €19,99. Ook Julianatoren (€22,50), Drievliet (€23,50) en Avonturenpark Hellendoorn (€23,50) zijn relatief goed betaalbaar.

Prijs per attractie
Ook werd gekeken naar de gemiddelde prijs per attractie. Van de onderzochte pretparken staat op nummer 2 Duinrell met de voordeligste gemiddelde prijs per attractie (€0,60), Julianatoren het voordeligste met een gemiddelde van €0,36 per attractie.

Vergeet de parkeerkosten niet
Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden zijn die voor het parkeren. Parkeerkosten liggen over het algemeen tussen de €7 en €10 bij de verschillende parken. Alleen bij Wunderland Kalkar is het parkeren gratis.

Tips om geld te besparen
Ondanks dat een dagje uit vrij duur is zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen bijvoorbeeld door online tickets te boeken, dan zijn er grote verschillen in prijzen. Zo bespaar je bij de meeste pretparken ongeveer €2,- a €3,- bij het boeken van een e-ticket, maar dit kan nog veel meer schelen.

Zo is het verschil bij Movie Park Germany €16,50 per ticket tussen kassaprijs en online, krijg je bij Attractiepark Slagharen al 30% korting bij een week van te voren bestellen en kun je bij andere parken bijvoorbeeld besparen door doordeweeks te gaan. Andere tips:

  • Plan buiten het hoogseizoen, er kan per dag veel verschil in de prijs zitten.
  • Tickets met een vaste datum zijn vaak goedkoper.
  • Onder meer bijvoorbeeld Albert Heijn heeft speciale spaaracties.
  • Ga je naar één van de parken over de grens? Gooi dan meteen de tank (benzine) vol in België of Duitsland. Voor de Belgen die naar Nederland gaan, kunnen ze weer besparen op diesel in Nederland.
Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten