Benieuwd naar waar een dagje strand het goedkoopst is?

Benieuwd naar waar een dagje strand het goedkoopst is?

Inhoudsopgave

Online reisorganisatie TravelBird heeft de jaarlijkse Strand Prijsindex uitgebracht waarin meer dan 300 stranden van over de hele wereld zijn vergeleken op basis van de prijs voor een dagje strand langs de kust, inclusief kosten voor faciliteiten.

Het doel van de index is om reizigers te inspireren en hen te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze bij het bepalen van een bestemming. De ranking toont je op welk strand je waar voor je geld krijgt en welke locaties een exclusievere ervaring bieden, doordat TravelBird elke bestemming gerangschikt heeft op basis een volledige dag langs de kust.

Dit zijn negen opvallende bevindingen uit het onderzoek:

1. Anse Vata, Nieuw-Caledonië is het meest exclusieve strand in de index met een totale prijs van € 78,57 voor een dagje strand.
2. Cua Dai Beach, Vietnam is het goedkoopste strand met een totale prijs van € 13,44.
3. Vlieland is het duurste strand in Nederland, waar je voor een dagje € 53.26 betaalt.
4. Finale Ligure in Italië heeft de hoogste faciliteitskosten van de ranking, met € 35,44.
5. Op Cua Dai Beach, Vietnam is de zonnecrème voor € 2,07 is het meest betaalbaar, terwijl het op Beau Vallon, Seychellen met € 25,12 het duurste is.
6. Het duurste water kan je vinden op Velavaru Island, Malediven, met een prijs van € 9,95 en het goedkoopste flesje is op Sidi Bou Said in Tunesië te vinden voor € 0,22.
7. Voor de prijs van € 0,66 kan je op Soma Bay in Egypte het goedkoopste biertje vinden en op Mjellestranden in Noorwegen betaal je met € 8,49 het meeste voor je bier.
8. Het goedkoopste ijsje kan je kopen op Nusa Dua, Bali voor € 0,54, terwijl reizigers € 4,46 moeten betalen voor een ijsje op Huk Beach in Noorwegen.
9. Voor € 5,87 is El Gouna in Egypte de goedkoopste lunch-bestemming, terwijl je op Anse Vata op Nieuw-Caledonië voor een lunch maar liefst € 26,13 moet betalen.

‘Een dagje strand is voor de meeste reizigers van over de hele wereld een essentieel deel van een vakantie, maar daardoor kan het ook moeilijk zijn om te kiezen uit de talloze droombestemmingen. Om reizigers die hun nieuwe vakantie al aan het plannen zijn te helpen hebben wij onze Strand Prijsindex voor het derde jaar op een rij uitgebracht. Wij proberen reizigers te inspireren om een spannende nieuwe badplaats die wij dit jaar in onze ranking hebben toegevoegd, te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige eiland Ruissalo in de riviermonding van het Finse Turku of het populaire Vlissingen in Zeeland.’ zegt Fiona Vanderbroeck, de Chief Traveller Officer van TravelBird.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten