De 4 hotspots van het zonnige Bermuda

Het mooiste strand van Bermuda

Inhoudsopgave

Midden op de Atlantische Oceaan ligt het zonnige Bermuda. Het eiland van het Verenigd Koninkrijk staat vooral bekend om de Bermudadriehoek, een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico, zijn de eilanden perfect voor een zonvakantie. Hoewel Bermuda bestaat uit meer dan 150 eilanden, zijn de vijf grootste eilanden met elkaar verbonden door een brug. Ideaal voor als je meer wil ontdekken van het eiland.

1. Het mooiste strand van Bermuda

Een van de bekendste plekken van Bermuda is het prachtige strand Horseshoe Bay. De naam zegt het al: het strand heeft de vorm van een hoefijzer. Hierdoor word je omringd door struiken en heb je altijd een plekje waar je in de schaduw kunt liggen. Het prachtige strand is daarnaast roze van kleur en is het heerlijk om een duik te nemen in het helderblauwe water. Zowel de reizigers als de locals zijn dan ook graag op dit strand te vinden.

2. Het Bermuda Railway Trail National Park

Op het eiland Bermuda was er in de jaren vijftig een spoorlijn. Tegenwoordig is de oude spoorlijn een pad voor wandelaars en fietsers om het eiland te ontdekken terwijl ze het chaotische verkeer vermijden. De Railway Trail is een route van 29 kilometer lang over het hele eiland waarbij je de mooiste landschappen en prachtige kustlijnen ontdekt. Het is een aanrader om dit pad met het fiets te volgen, zodat je zoveel mogelijk van het eiland kunt zien.

3. De kleurrijke hoofdstad Hamilton

De hoofdstad Hamilton is een gezellige stad op Bermuda waar genoeg te doen is. Direct aan de haven waar grote cruiseschepen te vinden zijn, heb je Front Street. Deze straat is tevens het hart van Hamilton waar je kunt genieten van een heerlijke lunch op een van de terrasjes met een uitzicht over de haven. Struin ook de kleine straten af van de stad waar je Victoriaanse gebouwen vindt in de mooiste pastelkleuren en waar je wordt begroet door zakenlui met korte broeken en stropdassen.

De hoofdstad van Bermuda
Hamilton

4. Het Blue Hole Park

Het Blue Hole Park, dat onder de locals bekend staat als Tom Moore’s Jungle, is onderdeel van het natuurreservaat dat bestaat uit mangroven, enorme bossen en grotten. In het park heb je van alles te zien. Zo is een van de bekendste plekken de adembenemende mangrovevijver. De vijver wordt de Blue Hole genoemd waarnaar het park ook vernoemd is. Het diepblauwe water zit vol met vissen en je kunt er in zwemmen terwijl je wordt omringd door bossen en rotsen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten