De 5 leukste activiteiten voor je citytrip in Oslo

De prachtige stad Oslo in Noorwegen

Inhoudsopgave

Tijdens een reis door Noorwegen kom je gegarandeerd in de hoofdstad, maar wist je dat Oslo ook een perfecte plek is voor een citytrip? De stad heeft een prachtig historisch centrum waar je heerlijk doorheen kan slenteren, een gezellige haven en het wordt omringd door natuur. In ongeveer 1,5 uur vliegen, ben je al in de stad waar je weekendje weg kan beginnen!

1. Bewonder de beeldenstad

De stad Oslo staat bekend ’s werelds grootste beeldenpark, het Vigelandpark. Het park is een fantastische plek om in de zon te wandelen terwijl je de 212 beelden van Gustav Vigeland kunt bewonderen. Van 1869 tot 1943 werkte de beeldhouwer in zijn tuin aan de openluchttentoonstelling en tegenwoordig is het de trekpleister van de stad. Een bezoek is gratis en het park is 24 uur per dag te bezoeken.

Bezoek het beeldenpark in Oslo
Vigelandpark

2. Bezoek een van de vele musea

Oslo heeft enorm veel musea die je het liefst allemaal bezoekt. Zo heb je het Vikingsskiphuset museum waar je de twee best bewaarde Vikingschepen op de wereld kunt bewonderen. Ken je het beroemde schilderij ‘De schreeuw’ van Edvar Münch nog? Dit schilderij is te bewonderen in de National Gallery. Wil je juist meer weten over de schilder? Dat kan in zijn eigen museum het Münchmuseum. Voor de echte kunstliefhebbers is het Nationaal Museum van Noorwegen een aanrader. Het museum heeft een uitgebreide collectie waar je de mooiste kunst, design en architectuur vindt.

3. Uitzicht vanaf het Operahuset

Een gebouw dat je niet kan overslaan is het Operahuset, oftewel de Opera van Noorwegen. Het gebouw in Oslo heeft een bijzondere architectuur en is hierdoor favoriet onder de locals. Boek als je de tijd hebt een tour met een gids die je meer vertelt over de geschiedenis van de Opera. Heb je niet veel tijd? Ga dan in ieder geval even het dak op van het gebouw. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de skyline van Oslo.

De bijzondere architectuur van het Operahuset
Operahuset

4. Eten bij de foodhall Mathallen

Houd je van heerlijk eten en wil je altijd de lokale gerechten proeven? Dan moet je zeker naar de foodhall Mathallen gaan. Hier kun je wakker worden met een goede kop koffie, maar ook heerlijk lunchen of in de avond een hapje eten terwijl je wordt omringd door de locals. Geniet van de unieke producten, neem ook zeker wat mee voor een picknick ergens in Oslo!

5. Picknicken op de eilanden van Oslofjörd

Vergeet tijdens je citytrip niet de eilanden van Oslofjörd te bezoeken. Vanaf Oslo pak je voor een paar euro een veerboot die je brengt naar één van de eilanden. Neem wat lekkers mee om op één van de eilanden te picknicken voordat je een prachtige wandeling maakt. Wil je iets actiefs ondernemen? Huur dan een kajak om een middagje te peddelen over het water en geniet van het fantastische uitzicht over de eilanden én over Oslo.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten