De 5 leukste bezienswaardigheden van Jamaica

De hoofdstad van Jamaica

Inhoudsopgave

Het Caraïbische eiland Jamaica staat bekend om de zon, zee en tropische stranden, maar ook om rum, reggaemuziek en natuurlijk Bob Marley. Het kleine land heeft zich wereldwijd op de kaart gezet, want wie kent Bob Marley nu niet? De ‘don’t worry, be happy’ sfeer is op heel Jamaica te vinden, dus relaxen doe je hier zeker! #voorstraks

1. De bekendste trekpleister van Jamaica

In het noorden van Jamaica ligt het kleine vissersdorpje Ocho Ríos. Vlakbij dit dorp vind je de watervallen van Dunn’s River, één van de bekendste trekpleisters van het land. Het is één van de mooiste watervallen ter wereld. Beklim de kalkstenen samen met een gids of ga zwemmen in het heerlijke verkoelende water.

De grootste trekpleister van Jamaica
Dunn’s River Falls

2. Het kloppend hart van Jamaica

De hoofdstad Kingston is een stad die je aangenaam verrast. Hoewel het niet per se een positief imago heeft, omdat het een van de steden met de meeste moorden is, zijn er wel prachtige plekken om te ontdekken. Zo heeft Kingston een van de grootste zeehavens ter wereld, Port Royal. Lang geleden was dit dé hoofdstad van de piraten van de Caraïben, tegenwoordig vind je hier niet veel meer. Toch heeft Port Royal een roemrijk verleden dat je wil ontdekken.

3. Bezoek het Bob Marley Museum

In één van de sloppenwijken van Kingston vind je het oude huis van de reggae legende Bob Marley. Het huis is ondertussen omgetoverd tot het Bob Marley Museum. De binnenmuren van het huis is volgeschreven door de fans van de zanger. Zo zie je hoe geliefd hij was onder het volk. Tip: bezoek het museum in de ochtend. Hierdoor ontwijk je de grote groepen toeristen die in de middag het museum bezoeken.

4. Wandelen in het Blue Mountains National Park

In het oosten van Jamaica liggen de bergen die het hoogste en oudste gebergte van het eiland vormen. Het gebergte staat bekend onder de naam de Blue Mountains, te danken aan het feit dat de toppen bijna altijd gehuld zijn in een blauwige nevel. De bergen zijn te vinden in het Blue Mountains National Park en is de belangrijkste attractie van het grote natuurgebied. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waaronder de populaire wandeltocht naar 2256 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland.

De Blue Mountains in Jamaica
Blue Mountains

5. Zwemmen met dolfijnen

Heb jij altijd al een keer willen zwemmen met dolfijnen? Dan is Jamaica de perfecte locatie! Bij Dolphin Cave heb je de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen in een natuurlijke omgeving. Je wordt omringd door een tropisch regenwoud terwijl je in de grote baai zwemt. Als je eenmaal bij de dolfijnen in het water bent, mag je ze voeren en laten ze zich aaien. Daarnaast zijn er ook nog snorkelprogramma’s, waarbij je onder andere kunt zwemmen tussen pijlstaartroggen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten