De 5 leukste stop-over steden

De 5 leukste stop-over steden

Inhoudsopgave

Het liefst vliegen we natuurlijk direct en non-stop naar onze vakantiebestemming. Uiteraard is dat niet altijd mogelijk. Maar overstappen vervelend? Niet bij deze bekende stop-over steden. Als je dan toch in de buurt bent…

Er zijn meerdere redenen om niet direct te vliegen. Soms is het aanbod er niet vanuit Nederland, wie naar New Orleans wil zal toch echt moeten overstappen. Ook is er simpelweg de techniek. Een commercieel vliegtuig haalt het simpelweg niet om non stop tussen de Polderbaan en het Sydney Opera House te vliegen. En zeker een hele belangrijke: het bespaart geld. Je betaalt vaak minder met een overstap. Dat geld kan de consument natuurlijk in zijn zak steken, maar deze kan er ook voor kiezen om even (kort) rond te kijken in de overstapstad zelf. Airlines en bestemmingen spelen hier goed op in door kortingen op hotels te bieden, tijdelijk ‘visumloos’ te mogen rondkijken en andere leuke voordelen. Vraag er zeker bij de airline naar, zeker als deze uit het land zelf komt! Voyago.nl zet enkele bekende en minder bekende hubs op een rijtje met de hoogtepunten. Hier een top 5:

1. Singapore

Je vliegt met de gloednieuwe A350 van Singapore Airlines naar deze beroemde zakenstad die ook voor de vakantieganger zeker de moeite van een bezoekje waard is, alvorens je verder je weg zoekt in het Azië-Pacific netwerk van de airline. Ga winkelen, clubben, eten of je simpelweg verbazen in Marina Bay, met het nu al beroemde zwembad in het Marina Bay Sands hotel in Singapore. Of ga lekker in de buitenlucht eten aan Clarke Quay. Uiteraard ga je naar de nachtmarkt, eet je het beroemde streetfood, of ga rollercoasteren in Universal Studio’s. Je kunt er zelfs naar het strand op Sentosa. Maar wat je ook doet, vergeet niet een Singapore Sling te drinken in het beroemde Raffles Hotel!

2. Hong Kong

Nog zo’n stopover klassieker, vooral in combo met Cathay Pacific. Hongkong is een echte wereldstad en heeft misschien wel de mooiste skyline ter wereld en bruist van energie. Dat zie het beste vanaf de top van Victoria Peak. Een andere aanrader met uitzicht is Ngong Ping 360, een enorm Boeddhabeeld. De shopping malls zijn ook hier mega hoewel de vele straatmarkten eigenlijk authentieker zijn. Ga voor naar de Jade Market of de Temple Street Night Market. Stappen doe je in de straat Lan Kwai Fong en vergeet vooral niet een bootje te nemen naar een van de eilanden (of zelfs naar het Portugees getinte gokeiland Macau). Als je op die boot staat, kijk dan vooral om acht uur naar de weergaloze lichtshow Symphony of Light, iedere avond op de wolkenkrabbers van deze metropool.

3. Beijing, Shanghai of Guangzhou.

China maakt naam als stop-over bestemming met vele vluchten van KLM, China Southern en China Eastern.  De eerste twee zijn de meest indrukwekkende namen. Kies voor de cultuur en historie van Beijing (de Grote muur, de verboden stad, de tempels en paleizen) en kies voor Shanghai als je wilt shoppen of stappen.

4. Midden-Oosten

De grote drie bieden uit de Golf alle drie mogelijkheden mogelijkheden  voor een leuke stopover. Meest flashy is uiteraard de thuishaven van Emirates: Dubai met het hoogste gebouw ter wereld, de woestijnexcursies, de vele waterparken, (indoor)amusementsparken, strand en dineren op niveau. Hetzelfde kan in iets mindere mate gezegd worden voor Etihads thuishaven Abu Dhabi (Ferrari world, de grote moskee) en Doha, basis van Qatar Airways (museum voor islamitische kunst, de Aspire tower) die echter hun eigen USP’s hebben. Het Midden-Oosten is echt een aanrader!

5. Reykjavik

IJsland is booming en een gekende stopover met Icelandair naar Noord-Amerika. De redenen voor een tussenstop zijn legio: de gouden cirkel met de geisers en ander natuurschoon of ontspannen in de net gerenoveerde Blue Lagoon. Of gewoon genieten van het piepkleine naar hippe Reykjavik. Vergeet vooral niet een hot dog te eten, de nationale snack.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten