De 5 mooiste plekken van het bloemeneiland Madeira

Bezoek het prachtige eiland Madeira

Inhoudsopgave

Het Portugese bloemeneiland Madeira is een prachtige bestemming om met de auto te verkennen. Het gehele jaar door is het zonnetje aanwezig en kan je de bijzondere natuur ontdekken vol exotische bloemen. Voor de natuurliefhebber is bloemeneiland Madeira de perfecte bestemming!

1. Zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Hoewel er op Madeira geen echte zandstranden te vinden zijn, heb je er wel natuurlijke zwembaden. In het dorpje Porto Moniz vind je lavarotsen die als een soort rif dienen. De golven stromen over de rotsen heen waardoor er een zwembad gecreëerd wordt. Hoewel de rotsen zijn aangelegd, is het nog steeds een unieke ervaring met een prachtig uitzicht.

2. Bekijk de prachtige waterval op het bloemeneiland

Ga na je bezoek aan het dorpje Porto Moniz door naar de waterval Véu da Noiva. De naam betekent bruidssluier en zodra je de waterval ziet, snap je waarom. Het water valt van een grote hoogte de zee in en doordat het een brede waterval is, lijkt het net een sluier. Het is een prachtig natuurfenomeen dat je niet mag missen!

3. Slenteren door Funchal

De hoofdstad van het bloemeneiland Madeira is Funchal. In de stad kan je heerlijk winkelen, maar er is hier ook veel te zien. Pak één van de kabelbanen die je naar de berg Monte brengt, waar je een geweldig uitzicht hebt over Funchal. Neem ook een kijkje in de bekendste foodmarkt van Funchal, Marcados dos Lavradores. Hier vind je allerlei soorten vis en exotische vruchten.

Pak de kabelbaan naar de top in Funchal
Funchal

4. Dolfijnen spotten rond Madeira

Vanaf Madeira kan je gemakkelijk met een ervaren team en een boot de zee op om wilde dolfijnen te spotten. Het hele jaar door kun je wel twintig soorten dolfijnen én walvissen zien, dus het is het zeker waard om een excursie te boeken als je op het eiland bent. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het welzijn van de dieren. Een boot mag maximaal 5 minuten bij een groep dolfijnen blijven om stress bij de dieren te voorkomen. Hierdoor krijg je ook de kans om verschillende groepen dolfijnen te zien.

5. Bezoek de grotten van São Vicente

In het noorden van het bloemeneiland van Portugal vind je de grotten van São Vicente. De grotten zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen waarvan je de sporen nog terugziet. Samen met een gids wandel je door het grootste grottenstelsel van Madeira. Je wandelt door tunnels langs lava-ophopingen en ontdek je waar lava gestroomd heeft. Ook is er een klein museum dat je kan bezoeken.

Wil je meer prachtige natuurplekken ontdekken in Portugal? Dan is het noorden van Portugal je volgende bestemming! Hier vind je prachtige natuurparken waar je de mooiste wandelingen kan maken. Voor een kortere vakantie is een stedentrip naar Lissabon of Porto een aanrader. Hier kom je even helemaal tot rust!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten