De 5 steden van Oekraïne die je niet mag overslaan

De hoofdstad van Oekraïne

Inhoudsopgave

In het Oosten van Europa ligt het prachtige land Oekraïne. Het relatief onbekende land is perfect voor als je even het toerisme wil ontwijken. Oekraïne heeft veel leuke steden waar je een fijne sfeer vindt en veel bezienswaardigheden. Vergeet dan ook niet tijdens je vakantie deze 5 leuke steden te bezoeken.

1. Ontdek de prachtige stad Kiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne en hier vind je een aantal van de beste bezienswaardigheden van het land. Het is een van de oudste steden van Oost-Europa waar je veel historische bezienswaardigheden vindt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Sint-Sofiakathedraal. De kathedraal werd gebouwd in 1037 en is hierdoor de oudste kerk van de stad. Het Holenklooster is ook zeker de moeite waard. Het klooster is prachtig versierd door de mooiste kunstwerken. Binnen vind je een ondergronds gangenstelsel met tientallen gemummificeerde monniken.

2. Bezoek de historische stad Lviv

De grootste stad van Oekraïne ligt in het westen genaamd Lviv. De stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van het land door de vele invloeden van andere landen. De architectuur is hierdoor gevarieerd. De gebouwen zijn in diverse bouwstijlen gemaakt zoals gotiek maar ook barok. Door de hele stad vind je prachtige kathedralen en kerken en het is dan ook fantastisch om hier te wandelen. De sfeervolle middeleeuwse binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga zeker ook even naar het Rynok plein waar je wordt omringd door historische gebouwen.

De kleurrijke stad Lviv
Lviv

3. Proef de lekkerste bier in Tsjernihiv

Eén van de oudste steden van Oekraïne is de stad Tsjernihiv. In ongeveer 907 is de stad ontstaan, dus het voelt alsof je even terug gaat in de tijd. Overal door de stad vind je middeleeuwse gebouwen, waaronder de prachtige Catharinakerk. Deze kerk wordt als een van de mooiste beschouwd van Oekraïne door de prachtige gouden koepels. Duik na een bezoek aan de Catharinakerk een café in, want de stad is de thuisbasis van de populairste biermerk van Oekraïne. Geniet op het terras in het zonnetje van een goed biertje en wat lokale lekkernijen!

4. Kom tot rust in de havenstad Odessa

Odessa ligt in het zuiden van Oekraïne en staat bekend als een adembenemend havenstadje. De stad ligt aan de oevers van de Zwarte zee waardoor het een populaire badplaats is geworden. Maak een wandeling over de Primorsky boulevard, waar je veel leuke restaurantjes en boetieks vindt. Odessa is heerlijk voor als je even tot rust wil komen, maar ook voor als je cultuur wil zien. Beklim bijvoorbeeld de Potemkin trappen om na 192 treden een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

De havenstad Odessa
Odessa

5. Waan je in een ander land in Tsjernivisti

In het westen van Oekraïne vind je de stad Tsjernivisti, wat ook wel klein Wenen wordt genoemd. De stad heeft namelijk veel weg van Oostenrijkse architectuur doordat het ooit hoorde bij het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Het voelt alsof je even in een ander land bent door de kleurrijke gebouwen om je heen. Vergeet niet de Nationale Universiteit te bezoeken, want dit pronkstuk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten