De 6 mooiste plekken van het land Frankrijk

De mooiste stad in het zuiden van Frankrijk

Inhoudsopgave

Frankrijk is een bourgondisch land dat relatief dichtbij Nederland ligt en je vindt hier alles wat je hartje nodig heeft. Bergen, steden, dorpjes, stranden, natuur en meren: het is er allemaal. Het hele jaar door kun je hier fijn je vakantie vieren. Weet je niet goed waar je naartoe moet gaan in Frankrijk? Ga dan naar een van deze 6 prachtige plekken. #voorstraks

1. De mooiste stad van het zuiden

In het zuiden van Frankrijk vind je de prachtige stad Montpellier. Het is een stad waar je écht alles kunt vinden. Het barst hier van de gezellige pleinen waar je de locals kunt vinden en binnen een half uur lig je aan het strand. Het centrum van Montpellier is klein, maar fijn en prima te voet te ontdekken. Net als in Parijs heb je hier de Arc de Triomphe. Wellicht wat kleiner, maar zeker zo mooi. Neem ook een kijkje in de Cathédrale Saint-Pierre en bezoek de oudste plantentuin van Frankrijk, de Jardin des plantes de Montpellier.

2. Het kleine eiland Mont Saint-Michel

Een unieke plek in Frankrijk is het rotsachtig schiereiland Mont Saint-Michel in Normandië. Vroeger was deze plek bijzonder doordat het een getijdeneiland was, waardoor je het alleen kon bereiken bij laag water. Tegenwoordig loopt er een weg naar het eiland. Al van een afstand kun je Mont Saint-Michel zien, maar eenmaal op het eiland is het heerlijk om er rond te slenteren. Klim via de smalle straatjes omhoog en bezoek het klooster.

Bezoek het schiereiland van Normandië
Mont Saint Michel

3. Het indrukwekkende plaatsje Étretat

Nog een mooie plek in Normandië is Étretat. Étretat is vooral bekend door de indrukwekkende krijtrotsen die zich bevinden aan de kust. De rotsen hebben hier prachtige vormen. Zo is er de rots l’Aiguille die 70 meter boven het water van de Atlantische Oceaan uitsteekt, maar ook de zogenaamde olifantenrots, Manneporte, die vanuit een bepaalde hoek op een olifant lijkt. Struin het strand af en wie weet ontdek jij nog meer vervormde rotsen.

Wandel langs de kust van Etretat voor een prachtig uitzicht
Etretat

4. Het natuurwonder Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een enorme kloof in de Provence en is toch wel hét natuurwonder van Frankrijk. De diepe kloof heeft een lengte van 25 kilometer en de rotswanden steken honderden meters hoog boven het water uit. De kloof behoort tot een van de grootste kloven ter wereld. Het is heerlijk om hier in de zomermaanden te gaan kajakken over het felle blauwe water. De Gorges du Verdon is een vakantiebestemming waar je echt een keer geweest moet zijn!

Ontdek de prachtige kloof Gorges du Verdon
Gorges du Verdon

5. De historische stad Carcassonne

Carcassonne is volgens velen een van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. De historische stad staat al sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het is dan ook zeker een aanrader om de stad te bezoeken. Carcassonne wordt omringd door een enorme buitenmuur met maar liefst 16 uitkijktorens. Terwijl je hier loopt, voelt het alsof je terug bent gegaan naar de middeleeuwen. Geniet van het heerlijke eten in een van de vele authentieke restaurantjes en ontdek op eigen tempo deze prachtige stad in Frankrijk.

Bezoek de historische stad van Frankrijk
Carcassonne

Boek hier je vakantie naar Frankrijk #voorstraks

6. De knusse dorpjes in de Dordogne

In de streek de Dordogne vind je talloze middeleeuwse dorpjes, kastelen en een prachtige natuur. Het is van de Nederlanders een van de favoriete vakantieregio’s in Frankrijk en dat heeft ook zijn redenen. Je kunt hier prachtige kanotochten maken, het is er altijd gezellig en er zijn enorm veel knusse dorpjes waar je kunt verblijven. Sarlat-la-Canéda, Beynac-et-Cazenac, La Roque-Gageac: alle dorpjes zijn prachtig. Voor welk dorpje ga jij?

Het knusse dorpje van Dordogne
La Roque Gageac
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten