De 7 mooiste plekken op Bonaire

Bonaire

Inhoudsopgave

Het Caraïbische eiland Bonaire is ideaal voor een rustige welverdiende exotische vakantie. Bonaire is gezegend met een unieke natuurlijke schoonheid en is bekend om haar rustgevende stranden en indrukwekkende onderwaterwereld. Het eiland is een paradijs voor duikers en snorkelaars maar ook zonder het water in te duiken is er voor toeristen heel veel te doen.  Wil je nu meteen naar de zon of zoek je nieuwe ideeën voor je bucketlist? Hierbij de top 7 plekken die je niet kunt missen als je naar Bonaire gaat.

1. De beste duikspots ter wereld

Bonaire, ofwel de ‘shore-diving-capital of the world’, staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, onaangetaste koraalriffen, de mooiste tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners. Het eiland heeft een van de hoogste hoeveelheden aan beste duikspots ter wereld en met meer dan 60 gemarkeerde kantduik locaties is het voor elke duiker een beleving.  

2. Pekelmeer Flamingo heiligdom

Bonaire beschermt haar flora en fauna te allen tijde. Daarom is Pekelmeer Flamingo Sanctuarium één van de vier gebieden in de wereld waar flamingo’s zich op natuurlijke wijze kunnen voortplanten. Het roze zoutmeer heeft zijn roze kleur te danken aan de hoeveelheden pekelkreeftjes die in het water leven. Meer dan tienduizend flamingo’s voelen zich hier thuis.

3. Sneeuw op de Caribbean

Wil je een sneeuwlandschap zien op een tropisch eiland? Bezoek dan de zoutpiramides! Bonaire is al eeuwenlang de grootste zoutexporteur van het Caribisch gebied met 400.000 ton per jaar. De zon, wind en ondiepe zoutmeren bij de zee zorgen voor de ideale combinatie. De zoutpiramides zijn niet alleen fotogeniek maar werken ook therapeutisch met een gevoel van rust en euforie.  

Bonaire

4. Klein Bonaire

Waarom zou je één Bonaire bezoeken als je er twee kunt bezoeken? Klein Bonaire is slechts een korte boottocht verwijderd van het hoofdeiland. Dit prachtige onbewoonde eiland heeft een oppervlakte van circa 6  km² en is gezegend met prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen bieden voor zeeschildpadden. Het is de hemel op aarde. 

5. Indrukwekkende sterrenhemel

Twee à drie dagen na volle maan is er 45 minuten na zonsondergang een bijzonder verschijnsel te zien op Bonaire. Deze 20 minuten durende lichtshow bestaat uit de Ostracods, kleine mosselkreeftjes, die in grote getalen uit de diepte omhoog komen naar het rif voor een indrukwekkende lichtgevende paringsshow. Dit verschijnsel heet bioluminescentie. Je kan het vanaf het strand zien, maar het is nog indrukwekkender als je de paringsshow ontdekt tijdens een nachtduik.  

6. Logeer in een ecologisch paradijs

Captain Don’s Habitat, opgericht in 1976 door de bekende onderwatermilieuactivist Captain Don Stewart, heeft een pioniersrol gespeeld in de milieuvriendelijke ontwikkelingen op het eiland Bonaire. Zijn visie is ook terug te vinden in het ontwerp van het resort. Elk detail is ontworpen om zo min mogelijk impact te hebben op de lokale omgeving; van de bouwmethodes tot het gebruik van zonnepanelen en energiebesparende apparaten. Het resort ligt in een tropische tuin, direct aan het strand, staat bekend om zijn relaxte sfeer en is een echt duikparadijs. Vanaf de privé steiger van het resort vaar je binnen 15 minuten naar meer dan 50 duikplekken van wereldklasse. 

Bonaire

7. Geniet van de zonsondergang en heerlijk eten

Aangezien er gewoon buiten de deur gegeten kan worden op Bonaire, is het populaire Rum Runner restaurant een perfect restaurant om te gaan eten. Direct gelegen aan de oceaan, op een van de meest verbazingwekkende plekken van Bonaire, tegenover het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Op het menu staan lokale gerechten, verse vis, zeevruchten, quesedillas of pizza gebakken in de houtoven. Vergeet ook niet het indrukwekkende cocktailmenu om nog meer te genieten van de zonsondergang.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten