De beste winterzon bestemmingen

Inhoudsopgave

De winter komt er weer aan, dus we zijn allemaal wel toe aan wat winterzon. Dit zijn volgens ons de beste bestemmingen om weer een kleurtje te krijgen in de winter, met de auto, de trein en het vliegtuig.

Op vier wielen: Alicante

We blijven er maar naar terugkeren voor de winterzon: Spanje. Bezoek het wat minder bekende Alicante aan de Costa Blanca. Het is met wat minder zonuren dan in de zomer misschien niet het beste moment om op het strand te liggen, maar de stad biedt nog veel meer dan dat. De Mercado Central met lokale delicatessen, tapas eten in restaurants op de traditionele manier, met een bordje op je glas, en het Kasteel van Santa Bárbara. Voor het spectaculairste uitzicht ga je naar de Monte Benacantil. De prijzen zijn hier ook iets leuker dan in de grotere Spaanse steden. Met de auto doe je er zonder tussenstop iets minder dan 21 uur over om in Alicante te komen.

Per trein: Faro

Je doet er even over (iets meer dan een dag) en stapt een aantal keer over, maar het is je geld en tijd meer dan waard: de treinreis naar Faro. Misschien wel het alternatief op de bekende nachttrein naar Lissabon. Zie het landschap onderweg langzaam veranderen van ons ‘platte Nederland’ naar het groene Portugal. Hier geniet je in de winter nog op het terras met de lekkerste dagverse vis op je bord en de zon op je bol. De stad wordt omringd door een prachtige stadsmuur. Het strand van Faro ligt 10 kilometer verderop, maar buiten het hoogseizoen hoef je dit dan ook met bijna niemand te delen. Vanaf Faro kun je ook prima de rest van de Algarve ontdekken.

Door de lucht: Marrakech

Verdwaal hier soms letterlijk in de smalle straatjes van de Rode Stad, zo genoemd omdat de meeste huizen van rood leem gemaakt zijn. In de winter zijn hier nog zomerse temperaturen en schijnt de zon volop. In de zomer is het hier soms té warm om iets te doen, dus de winter is de ideale tijd om te gaan. Ontdek de typisch Marokkaanse keuken en neem cadeaus mee voor thuis bij de souk in de Medina. Leuk om mee te nemen voor in huis: een Marokkaans vloerkleed. En, natuurlijk niet te vergeten: de Marokkaanse muntthee! Ook arganolie wordt gemaakt in Marokko, bij Marrakech in de buurt staan veel Arganbomen, neem dus wat mee voor thuis. Binnen 4 uur sta je al vanaf Amsterdam in Marrakesh.

 

Ook deze bestemmingen zijn de moeite waard: 

Suriname: De hoofdstad Paramaribo heeft een grote koloniale geschiedenis die overal voelbaar is. Onder andere Fort Zeelandia laat je een deel van die geschiedenis zien. Verder kun je hier gemakkelijk de jungle ontdekken met zijn weidse flora en fauna, en de Nederlandse taal is ook fijn meegenomen!

Kenia: Ontdek hier de eeuwenoude tradities van verschillende stammen, waaronder de Masai. In de nationale parken kun je de wildlife van het land ontdekken en overnachten in een lodge. In de hoofdstad Nairobi kun je onder andere terecht bij een van de musea of bij de Jamai moskee.

Egypte: Bezoek het land van de eeuwenoude piramides en tempels. In Cairo kun je een van de moskeeën bezoeken of dwalen door de souk Khan el Khalili. Ook kun je naar de woestijn trekken met kamelen of er gaan slapen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten