De drie Big Game Parks in het Koninkrijk eSwatini

Een groep witte neushoorns in eSwatini

Inhoudsopgave

Voor de liefhebbers van ongerepte natuur is het Koninkrijk eSwatini de perfecte plek voor een avontuurlijke roadtrip. Het land dat twee jaar geleden nog onder de naam Swaziland bekend stond, heeft twee prachtige Nationale Parken: Hlane Royal National Park en Mlilwane Game Reserve. De twee nationale parken vormen samen met de Mkhaya Game Reserve de drie Big Game Parks, wat perfect te combineren is. Huur een auto en ga naar de drie wildreservaten voor een onvergetelijke avontuur.

1. Hlane Royal National Park

Een oppervlakte van 22.000 hectare die voornamelijk bestaat uit enorme bosvelden met eeuwenoude bomen, dat is het Hlane Royal National Park. In het park in eSwatini leven verschillende wilde dieren: antilopen, apen, cheeta’s, giraffes, krokodillen, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, verschillende vogelsoorten, witte neushoorns en zebra’s. Het park is onderverdeeld in drie secties en in elke sectie vind je weer verschillende diersoorten. Op deze manier zijn de bedreigde diersoorten beter te monitoren en daardoor beter te beschermen. In sectie 1 en 3 mag je met je eigen auto het deel ontdekken. Tip: verblijf een nachtje in het kamp Ndlovu. Vanaf het kamp kan je met een gids een mountainbike tocht maken door het park, waar je in 2,5 uur opzoek gaat naar wilde dieren.

Wilde dieren in Hlane Royal National Park
Impala Antilope in Hlane Royal National Park

2. Mliwane Game Reserve

In de Valley of Heavens ligt Mliwane Game Reserve, ook wel bekend als Mlilwane Wildlife Sanctuary. Het Nationale Park is 4560 hectare groot en verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Mlilwane is de oudste en meest bezochte van de drie wildreservaten in eSwatini. In het zuidelijke deel van het park kun je kamperen in het wild, maar ook luxe overnachten in het Mlilwane Rest Camp. Hier word je continu omringd door klein wild zoals struisvogels en impala’s. Verder vind je in het Nationale Park wilde katten, waterbokken, oribi’s, kudu’s en nog meer bijzondere dieren. Een mogelijkheid in dit park is om een tweedaagse tocht te maken met een overnachting in de bergen. Deze bijzondere safari maak je te paard!

Mliwane Game Reserve in eSwatini
Mliwane Game Reserve

3. Mkhaya Game Reserve

In het zuiden van eSwatini ligt het wildreservaat Mkhaya Game Reserve waar je veel bedreigde diersoorten vindt. Mkhaya is in 1979 ontstaan om de Nguni runderen te beschermen. Tegenwoordig worden ook andere dieren geholpen met voortbestaan zoals de zwarte neushoorn, de witte neushoorn, olifanten en sabel antilopen. Het is een prachtige ervaring om al deze bijzondere dieren te zien in het wild. Het park is alleen te bezoeken met een Mkhaya-ranger per jeep of wandelend. Zo ondersteun je niet alleen het bestaan van het park, je ziet gegarandeerd ook veel dieren én dit gebeurt op een gepaste afstand. De gids vertelt vol passie alles over het leven en overleven in het wild, over het ontstaan van dit fantastische park en over elk dier dat je tegen gaat komen.

Zie bedreigde diersoorten in Mkhaya Game Reserve
Nijlpaard in Mkhaya Game Reserve
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten