De hoogtepunten van het prachtige land Nepal

Chitwan National Park in Nepal

Inhoudsopgave

Ingeklemd tussen India en Tibet ligt het land Nepal dat bekend staat om zijn unieke landschap. Hier vind je de Himalaya, de sherpa’s, cultuur, bijzondere kloosters en een adembenemende natuur. In Nepal vind je nog oude tradities en een unieke cultuur en de mensen zijn hier open en vriendelijk. Het fascinerende land heeft voor elke reiziger wel iets en is perfect voor een rondreis.

1. Spot wilde dieren in Chitwan National Park

Een van de grootste trekpleisters van Nepal is het Chitwan National Park. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst door de prachtige bomen, moerassen en grote graslandschappen waar je wilde dieren tegenkomt. Chitwan betekent ‘Hart van de Jungle’ en door de bijzondere flora en fauna die je hier vindt, is dat niet zo gek. Zo woont hier de bedreigde één hoornige Indiase neushoorn. Daarnaast vind je hier herten, beren, olifanten, tijgers, luipaarden en dolfijnen. Heb je meer geluk, dan kom je misschien de Bengaalse tijger tegen. Ga in het park hiken onder begeleiding van een gids, ga mee met een jeep tour of ontdek het park met een boot of kano tour.

De bedreigde diersoort in Nepal
Indiase neushoorn

2. Bekijk de culturele bezienswaardigheden in Kathmandu

Kathmandu is niet alleen de hoofdstad van Nepal, maar ook de grootste én drukste stad. Het is niet per se een mooie stad, maar wel de perfecte plek om je reis te beginnen. Zo heb in je in de oude stad allerlei tempels en vind je hier de mooiste architectuur waar je heerlijk door de straten kan struinen. De locals zitten allemaal buiten met een kopje thee terwijl ze genieten van de zon en de langslopende toeristen. Bezoek de Boudhanath Stupa, ook wel bekend als Boudha, een heilige bezienswaardigheid in Kathmandu. Het is één van de grootste boeddhistische kloosters ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewandel daarnaast de Swayambhunath Temple, ook bekend als de Monkey Temple. Via de 365 stenen trappen bereik je de top waar een prachtig uitzicht op je te wachten staat. Pas wel goed op je spullen, want de apen die je tegenkomt kennen geen schaamte!

De grote boeddhistische klooster Boudhanath Stupa
Boudhanath Stupa

3. Ontwijk de drukte in de stad Pokhara

De stad Pohkara ligt aan de voet van het prachtige Annapurna gebied en vanuit hier kan je makkelijk een trekking maken. De stad heeft zelf ook veel te bieden. Zo ligt hier het belangrijkste religieuze monument, de Barahi Tempel. De tempel is gebouwd in het midden van de Phewa Lake en gemaakt voor Ajima. Zij vertegenwoordigt de vrouwelijke kracht van Shakti. De Pweha Lake is zelf ook indrukwekkend. Het tweede grootste meer van het land heeft allerlei leuke restaurants, winkeltjes en hotels waardoor het een van de favoriete plekken van reizigers is. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Devis Falls, een fantastische waterval vlakbij Pohkara. De waterval is niet alleen favoriet bij toeristen, maar ook onder de locals.

Het prachtige meer in Pokhara
Phewa Lake

4. Maak een trekking in de Annapurna Circuit

Het Annapurna gebied, dat vlakbij Pokhara ligt, is een onderdeel van het Himalaya gebergte waar je prachtige hikes en trekkingen kunt maken. Het gebied ligt in het Annapurna Conservation Area, wat het eerste en grootste National Park van Nepal is. De bekende trekking is redelijk eenvoudig te beklimmen. In ongeveer 14 á 21 dagen loop je het circuit. Dit kan zonder een gids, maar het is wel een aanrader om dit onder begeleiding te doen. Loop tussen de rijstvelden, de naaldbomen en watervallen terwijl je omringd wordt door de hoge bergen.

Maak een trekking door de Annapurna Circuit
Annapurna Circuit

5. Bezoek de oude Koningsstad Bhaktapur

Bhapktapur wordt door veel reizigers gezien als de mooiste stad van Nepal door de prachtige, eeuwenoude gebouwen die hier te vinden zijn. Het is één van de Koningssteden en biedt veel hindoeïstische en boeddhistische bezienswaardigheden. In elke straat vind je wel een tempel, monument of een mooi plein. Het voelt alsof de stad een groot openlucht museum is. De Durbar Square is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Het staat vol met paleizen, musea en tempels. Op de Potter’s Square vind je nog de oude ambacht. Mannen maken de potten en vrouwen versieren ze. Daarnaast heeft Bkahtapur enorm veel tempels, waaronder de Basantapur Chowk, The Golden Gate en de Siddhi Laxmi Temple.

Het beroemde plein in de stad Bhaktapur
Durbar Square
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten