De leukste afgelegen bestemmingen

Inhoudsopgave

Met alle drukte om ons heen kan het fijn zijn om eens even helemaal afgezonderd van iedereen te zijn. Bij deze bestemmingen kun je heerlijk tot rust komen, zonder de massa om je heen.

1. De Shetlandeilanden, Schotland

De eilanden bevatten 15 onbewoonde eilanden, dus rust zul je op deze bestemming zeker vinden! Het is er perfect om te wandelen en vogels te spotten. Aangezien het ver naar boven ligt, zul je je hier warm aan moeten kleden. In de zomer is het wat warmer, maar in de winter komt het échte ruige landschap goed naar voren.

2. De Sahara woestijn, Marokko & Noord-Afrika

In de Sahara zul je weinig mensen tegenkomen, behalve wellicht de Berbers. De Berbers zijn gewend te leven met alles wat de natuur biedt, dus hoewel je wel onder de andere mensen bent, zul je je zeker verbonden voelen met de natuur dankzij de levenswijze.

3. De Westfjorden, IJsland 

In deze provincie in IJsland zul je -natuurlijk- veel fjorden vinden, maar daarnaast ook stranden en prachtige watervallen. In de omgeving zijn ook veel geothermale bronnen te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Aanrader is om naar de zonsondergang te kijken terwijl je opwarmt!

4. De Lofoten, Noorwegen

De Lofoten zijn misschien wel het meest verlaten stukje van Noorwegen. Hier kun je vooral lekker actief bezig zijn zonder een hele massa om je heen. Fietsen, wandelen, kanoën, skiën, per seizoen zijn er genoeg activiteiten te doen. Vergeet ook niet het Noorderlicht te spotten.

5. Noord-Patagonië, Chili

De bestemming Zuid-Patagonië staat al redelijk op de radar bij reizigers, het noorden daarentegen nog totaal niet. De meest gangbare activiteit hier is wandelen, maar je kunt ook klimmen of skiën. Ondertussen kun je van de prachtigste uitzichten genieten.

6. De Galapagos Eilanden, Ecuador

De eilanden zijn natuurlijk het meest bekend door Charles Darwin. Ondanks deze populariteit zijn er nog genoeg onontdekte plekjes te vinden op deze bestemming. Je kunt ervoor kiezen om één eiland te bezoeken of om met een boot van eiland naar eiland te gaan. Aan jou de keus! Er zijn genoeg exotische planten en dieren te vinden.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten