De leukste alternatieve plekken in Azië

Inhoudsopgave

Ook in Azië wordt het alsmaar drukker. Tijd dus om de alternatieve plekken te gaan ontdekken van dit prachtige continent!

Ga naar Naoshima in plaats van naar Osaka

Ooit een vissersdorpje, nu vooral bekend als kunstbestemming. Er zijn verschillende museums te bezoeken op dit eiland: het Benesse House, het Ando Museum, het Lee Ufan Museum en het Chichu Art Museum. Over het hele eiland vind je prachtige architectuur, ontworpen door architect Ishii Kazuhiro. Ook vindt hier iedere drie jaar het grootste kunstfestival van de wereld plaats, het Setouchi Triennale kunstfestival. Misschien vind je hier niet al het hippe dat je van Tokio gewend bent, maar op dit alternatieve eiland is er zeker genoeg kunst en cultuur!

Ga naar Sumatra in plaats van naar Borneo

Wie orang-oetans wil spotten in het wild, gaat naar Sumatra, een minder bekend alternatief voor Borneo waar de dieren vaak afgeschrikt worden door groepen bezoekers. Nationaal Park Genung Leuser heeft een enorm divers ecosysteem met veel bedreigde diersoorten. Je vindt hier natuurlijk orang-oetans maar ook olifanten, neushoorns en tijgers. Hier kun je nog echt de jungle in zonder veel mensen tegen te komen.

Ga naar Buchara in plaats van naar Angkor Wat

Niet iedereen zal gehoord hebben van Bukhara, een pareltje in Oezbekistan dat ook nog eens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het oude centrum zit vol met historische bezienswaardigheden, die hier genoeg te zien zijn met de 5000 jaren menselijke historie. In de stad zijn wat vroegere Russische invloeden te vinden. Je vind hier evenveel historische bezienswaardigheden als in Angkor Wat, maar dan zonder de massa.

Ga naar Sri Lanka in plaats van naar Agra

Agra staat natuurlijk bekend om de Taj Mahal, maar is overspoeld door toeristen die het bouwwerk een bezoekje willen brengen. In Sri Lanka vind je plekken die zeker niet onder doen aan de Taj Mahal, zoals de Gouden tempel van Dambulla en de Temple of the Tooth. Ook op het gebied van natuur en wildlife is in het land genoeg te beleven, een bezoekje waard dus!

Ga naar Komodo in plaats van naar Ubud

De komodo veraan is een dier dat je zeker zult spotten wanneer je Komodo bezoekt. De meeste kans hiervoor heb je in het Nationaal Park Komodo. Daarnaast kun je hier even goed duiken als in Ubud, dus vergeet ook niet om even het water in te springen. Het nationale park is hier perfect voor, maar staat nog niet op alle lijstjes van duikers. De prachtige stranden lenen zich er zeker voor om hier ook even in de zon te gaan liggen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten