Voor iedereen een wandeling: de leukste lange afstandswandelingen

Inhoudsopgave

Of je het nou doet als hobby, om de rust te vinden of voor de mooie landschappen: voor iedereen is wel een leuke wandeling. Wij zetten de mooiste voor je op een rijtje.

El Camino de Santiago Compostela 

Misschien wel een van de bekendste routes. De route heeft geen vast startpunt, maar het eindpunt staat vast: Santiago de Compostella. Hier eindig je bij het graf van apostel Jacobus. Je kunt ervoor kiezen om al in Nederland te beginnen, maar in Frankrijk kan ook.  Vanaf de Spaanse grens is de route 780 kilometer lang. De bekendste plek om te beginnen is Orreaga, een dorp in Spanje. Het dorp is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Pacific Crest Trail

Bekend van het boek ‘Wild’ van Cheryl Strayed. De route is 4265 kilometer lang. Je begint bij Campo, aan de Mexicaanse grens, en eindigt in Manning Park, Canada. Let er wel op dat de weersomstandigheden hier erg extreem kunnen zijn. De tocht voert je door vele prachtige landschappen, onder andere door bergen, bos en woestijn.

Pieterpad

Deze wandeling verbindt de twee ‘Pieters’ met elkaar: de Sint-Pietersberg en Pieterburen van zuid naar noord. De route is 490 kilometer lang en hiermee de langste wandelroute van Nederland. Veel mensen kiezen ervoor om de route in verschillende etappes af te leggen, het is immers in de buurt!

West Highland Way

De West Highland Way loopt door Schotland, van Milngavie naar Fort William om precies te zijn. De route is in totaal 152 kilometer lang en je doet er gemiddeld 6 tot 9 dagen over. De route is goed te doen als je enige basiskennis over wandelen hebt, maar wordt naarmate de reis vordert wel wat zwaarder. Het best kun je gaan wandelen in begin juni of begin september. Het makkelijkst is om te vliegen op Glasgow en vanuit daar met de bus of trein naar Milngavie te gaan, je bent dan ongeveer 40 minuten onderweg.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten