De leukste outdooractiviteiten in Alaska

Inhoudsopgave

Alaska is een land dat onder de jongere bezoekers misschien nog niet zo in trek is. Jammer, want het land heeft enorm veel te bieden en doet zeker niet onder aan Canada of Nieuw-Zeeland!

Spot wildlife

In Alaska krijg je gegarandeerd grizzlyberen in het wild te zien. Verder kun je hier de caribou spotten, een soort rendier, orka’s en tal van vogels. Ook vissen zijn hier genoeg, waaronder natuurlijk de zalm, die vaak opgepeuzeld wordt door de beren.

Maak een vlucht boven de gletsjers 

Prachtige uitzichten gegarandeerd! Verwonder je over de weidsheid van het landschap en zie het eens vanaf een ander perspectief.

Beleef de natuur van Alaska

Het land is een walhalla voor outdoorliefhebbers, het leent zich perfect om wandelingen te maken, te fietsen en te kajakken. Ook kun je hier het Noorderlicht geweldig spotten, iets dat op menig bucketlist staat. Verder kun je in het noorden van het land mee op een expeditieschip, een erg gave ervaring!

 

De leukste plaatsen in Alaska

Welke stad je ook kiest, allemaal liggen ze op minimale afstand van de wildernis. Perfect voor outdoorliefhebbers!

Fairbanks: een perfecte uitvalsbasis voor korte trips in het land. De sfeer doet een beetje denken aan die van een metropool, maar ligt tegelijkertijd middenin de wildernis! Vanaf de stad kun je verschillende once in a lifetime ervaringen opdoen: ga mee op een hondensleetocht of ga op zoek naar het Noorderlicht.

Anchorage: bijna de helft van alle inwoners van het land woont hier. De stad heeft veel musea die zich richten op het behoud van de inheemse cultuur. Hier kun je in de buurt goed bruine beren spotten!

Juneau: de hoofdstad van Alaska, middenin de bergen. Deze hoofdstad is enkel per boot of vliegtuig te bereiken, dus houd hier rekening mee! De bekendste manier om de stad te bezoeken, is dan ook per cruiseschip. Het is de perfecte uitvalsbasis voor whale watching tours, om te gaan raften en om te gaan kanoën.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten